Jobbytter

To direktører og to forvaltere har forlatt Odin på under ett år

Både toppsjefen, investeringsdirektøren og to forvaltere har forsvunnet ut av Odin-fondene siden september i fjor. Den nye direktøren svarer at Odin er mindre personavhengige enn andre «tradingorienterte forvaltere».

FORVALTERFLUKT: På tre måneder har tre erfarne forvaltere forsvunnet ut av Odin-fondene. Fra venstre: Vegard Søraunet, Øystein Bogfjellmo og Oddbjørn Dybvad.
 • Sindre Hopland
 • Pål A. Solheimsnes
Publisert: Publisert:

De to siste til å si opp stillingene sine er forvalter av Odin Global-fondene, Oddbjørn Dybvad og forvalter av Odin Eiendom-fondene, Øystein Bogfjellmo.

– Det stemmer at jeg har sagt opp. Det har vært 15 fantastiske år, sier Dybvad til E24 om tiden i selskapet.

– Hva er årsaken til at du slutter?

– Det er ingen spesiell årsak annet enn at jeg har noen ambisjoner om å få til noe på egenhånd, sier Dybvad som ikke ønsker å kommentere noe mer detaljert hva han skal gjøre.

Det vi får bekreftet er imidlertid at Dybvad skal slå seg sammen med Bogfjellmo. De skal begge jobbe ferdig oppsigelsestiden i Odin utover høsten.

På spørsmål om hans avgang har noe å gjøre med at flere har forlatt Odin den siste tiden, svarer Bogfjellmo:

– Det har jeg ingen kommentar til.

Han legger til at han har hatt en veldig fin tid i selskapet.

Investeringsdirektør gikk i juni

I midten av juni ble det klart at stjerneforvalter og investeringsdirektør i Odin, Vegard Søraunet også forlot selskapet.

Han sa fra seg tittelen som investeringsdirektør og forvalter på dagen uten noen planer om hva han skulle gjøre videre etter 15 år i selskapet.

Heller ikke han ga noen årsak til hvorfor han slutter etter en årrekke i fondet.

Avviser intern misnøye

– Det er alltid synd å miste folk, særlig Vegard og Oddbjørn som har vært her lenge. Samtidig er det godt å vite at vi har erfarne forvaltere som tar over, sier Bjørn Edvart Kristiansen, administrerende direktør i Odin.

– Vi føler oss trygge på at Odin-modellen som ligger til grunn, som blant annet innebærer å finne gode selskaper og sitte i lang tid, fortsatt fungerer. Og det er alltid et team som står bak en ansvarlig forvalter. Sånn sett er vi mindre personavhengig enn de mer tradingorienterte forvalterne.

– Likevel er det mange profilerte forvaltere som har sluttet på kort tid. Er det en spesiell grunn til det?

– Det er nok tilfeldigheter. Vegard sluttet før sommeren, og Øystein og Oddbjørn slutter sammen og vil starte opp på egen hånd. Så det er ingen sammenheng mellom det at Vegard ga seg og de som gir seg nå, sier Kristiansen.

– Oddbjørn og Vegard har jobbet her lenge, i 15 år, og hadde det som sin første jobb. Det er mer unormalt at folk blir så lenge enn det motsatte. Øystein hadde jo kun vært forvalter i et og et halvt år.

– Har det vært intern misnøye før dette?

– Nei.

Toppsjef forlot selskapet i september

Den 17. september i fjor forlot administrerende direktør Rune Selmar Odin etter å ha sittet som toppsjef siden 2012.

– Det har vært en glede å lede ODIN de siste syv årene. I morgen fyller jeg 60 år, og det er en tid for alt. Jeg er stolt av det vi har fått til sammen i min tid i selskapet, og jeg vil fremover bidra til at lederskiftet blir så godt som mulig, uttalte Rune Selmar i en pressemelding da han sluttet.

Odin er en del av SpareBank 1 Gruppen.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Jobbytter
 2. Odin-fondene
 3. Fond
 4. Aksjehandel

Flere artikler

 1. Stjerneforvalter Vegard Søraunet går til John Fredriksen

 2. Rike familier hamstrer toppforvaltere

 3. Tar ut 20 millioner etter første år som sjef i Fredriksen-fond

 4. Betalt innhold

  Fire eksperter: Slik ville vi investert én million kroner nå

 5. Betalt innhold

  Hun har satset på grønne aksjefond og tjent godt. Her er fasiten for gode og dårlige fond.