Under Armour etterforskes for mulig regnskapsjuks

Under Armour har vært under føderal gransking i over to år av amerikanske myndigheter på grunn av selskapets regnskapsmetoder, ifølge The Wall Street Journal.

Avbildet her er Under Armors første butikk i Canada. Illustrasjonsfoto.

AARONCOBB.COM
  • Hanna Ghaderi
Publisert:,

Sportsgiganten Under Armour som produserer treningstøy, sko og andre klær offentliggjorde søndag at det har pågått en føderal gransking av selskapets regnskapsmetoder siden 2017 av det amerikanske justisdepartementet, skriver The Wall Street Journal.

Selskapet skal legge frem tall for tredje kvartal mandag.

Det amerikanske justisdepartementet undersøker hvordan klesprodusenten regnskapsførte sine inntekter, og om selskapet flyttet salg fra et kvartal til et annet for å vise vekst, sier kilder til avisen.

Aksjen faller 15 prosent i førhandelen, ifølge Bloomberg News.

Åpnet etterforskning

Statsadvokater har åpnet en kriminell etterforskning av saken i samarbeid med det amerikanske finanstilsynet (SEC).

Som en del av granskingen, som ikke har blitt offentliggjort, skal etterforskere ha stilt spørsmål til ansatte i Baltimore, hvor selskapets hovedkvarter er.

Under Armour sa til avisen at de samarbeider med justisdepartementet og SEC sine undersøkelser.

– Selskapet begynte å svare på forespørsler om dokumenter og informasjon relatert til regnskapsmetoder og tilhørende opplysninger i 2017, og selskapet tror at regnskapsmetodene og opplysningene var korrekte, skrev selskapet i en uttalelse.

Når amerikanske myndigheter undersøker praksis for å føre inntekter, fokuserer de generelt på om selskaper noterer inntekter før de er inntjent, eller om de endrer på datoer for utgifter for å få salgstallene til å se bedre ut, skriver The Wall Street Journal.

Les også

Les også: Liverpool vant fram i retten: Neste år spiller de med Nike

Bytter administrerende direktør

Grunnleggeren og nåværende administrerende direktør av Under Armour, Kevin Plank, skal fratre sin stilling gå over til å bli konsern- og merkevaresjef og styreleder, skriver selskapet i en melding.

Patrik Frisk vil ta over som administrerende direktør og vil rapportere til Plank. Han har tidligere vært administrerende direktør i Aldo Group, og har hatt lederstillinger i blant annet morselskapet til The North Face og Timberland.

Han har vært en del av Under Armour siden 2017.

Under Armour har hadde tre finansdirektører fra 2016 til 2017. I tillegg har Under Armour fått klager fra nåværende og tidligere ansatte om kulturen i selskapet. Blant disse er upassende oppførsel fra ledere og kostnadsføring av strippeklubbesøk. Plank har lovet å forbedre miljøet og har flyttet på noen av lederne, skriver The Wall Street Journal.

Les også

Les også: XXL innrømmer «uheldig dugnadskultur»: Flere varehus fikk ansatte til å jobbe gratis

Legger frem tall

Mandag legger selskapet frem tall. Under Armour har i flere år rapporter om svakere salg og har som følge av det restrukturert.

Før den tid var selskapet et av de fortest voksende klesselskap, og la bak seg 26 kvartal med over 20 prosent salgsvekst år til år. Det siste kvartalet i 2016 satte imidlertid en stopper for den sammenhengende veksten.

I januar 2017 falt selskapets aksjer etter at salgstallene ble rapportert til 12 prosent, og kuttet utsiktene for regnskapsåret.

Her kan du lese mer om

  1. USA
  2. Sportsbransjen
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. USA har formelt startet gransking av Facebook

  2. Omstridt legemiddelselskap må betale gigantsum i opioid-forlik

  3. McDonald’s saksøker sparket toppsjef etter forhold til ansatte

  4. Annonsørinnhold

  5. Selskap hevder overvåkningsutstyr er laget i USA – er kinesisk

  6. Gamestop bekrefter nedleggelse: Stenger alle de 27 norske butikkene i løpet av 2020