Bill Gates topper Forbes' liste over de rikeste

Microsofts Bill Gates topper magasinet Forbes' årlige liste over verdens rikeste personer for 16. gang på 21 år.

VERDENS RIKESTE MANN: Microsoft-grunnlegger Bill Gates blir rikere for hvert år som går.
  • NTB
Publisert:

Like bak ham på listen til Forbes kommer den mexicanske telecom-milliardæren Carlos Slim med en formue på 77 milliarder dollar, mens den amerikanske investoren og filantropen Warren Buffet er på tredjeplass med 72,7 milliarder.

På fjerdeplass ligger den spanske klesmilliardæren Amancio Ortega, som blant annet eier Zara, og Larry Ellison fra Oracle er på femteplass.

På plass nummer 120 på lista kommer den kypriotiske skipsrederen John Fredriksen, som tidligere var norsk. Han har en formue på 10 milliarder dollar.

Ti nordmenn

Til sammen er det ti nordmenn på lista. Øverst blant dem er Odd Reitan på plass nummer 291 med en formue på 5,2 milliarder dollar, og Stein Erik Hagen med 4,7 milliarder dollar.

De øvrige norske er Johan Johannson, Andreas Halvorsen, Arne Wilhelmsen, Kjell Inge Røkke, Petter Stordalen, Gjert Wilhelmsen, Alexander Vik og Trond Mohn.

Gates' kollega fra Facebook, Mark Zuckerberg, kom inn blant de 20 rikeste på årets liste, mens basketballstjernen Michael Jordan for første gang var med.

Økning

Forbes har talt 1.826 milliardærer i verden, noe som er en klar økning fra året før da det ble talt 1.645 superrike milliardærer.

Blant dem er det 197 kvinner, og øverst blant dem er Wal-Mart-arvingen Christy Walton, med en formue på 41,7 milliarder dollar. På tiende plass blant kvinnene er franske Liliane Bettencourt, som tjente seg rik på kosmetikkfirmaet L'Oreal.

USA har flest milliardærer med 536, etterfulgt av Kina med 213, Tyskland med 103 og India med 90. Russland, som sliter med valutaproblemer og synkende oljepriser, har 88 milliardærer, som er en nedgang fra 111.

Les også

Dette får verdens rikeste til å føle seg dum

Les også

Gavmilde Gates fylte på pengebingen

Les også

Aldri før har verden hatt flere dollarmilliardærer

Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. Rekordmange dollarmilliardærer på Forbes liste: – De veldig, veldig rike ble veldig, veldig mye rikere

  2. Forbes: For første gang på 30 år er ikke Bill Gates blant USAs to rikeste

  3. Her er verdens rikeste teknologi-milliardærer

  4. Forbes-liste: Norske Alexandra (19) er verdens yngste milliardær

  5. Dytter Bill Gates ned til tredjeplass: Franske Bernard Arnault er verdens nest rikeste