Skattereformen og statsbudsjettet kommer samtidig

Finansminister Siv Jensen (Frp) samler sine to største saker på samme dag. Onsdag om en uke legger hun fram skattereformen samtidig som statsbudsjettet.

FALLER PÅ SAMME DAG: – Vi legger fram reformen samtidig med budsjettet, bekrefter Siv Jensen.
  • NTB
Publisert:

Dermed kan politikere, analytikere, journalister og økonomer vente seg en ekstra innholdsrik rik dag. Mange har ventet i spenning på når stortingsmeldingen om skattereform kommer, og nå er altså ventetiden straks over, skriver Dagens Næringsliv.

Statsminister Erna Solberg (H) sa nylig at reformen «vil komme nært i tid til statsbudsjettet». Nå bekrefter Jensen at nært i tid denne gangen betyr samtidig.

Les også

Skandiabanken kutter boliglånsrenten

– Vi legger fram reformen samtidig med budsjettet. Årsaken til at vi gjør det er at norsk økonomi står foran en stor omstillingsutfordring. Tidspunktet er riktig. Vi har ventet helt til det siste med å avgjøre dette. Da vi så at vi ville rekke det, var det naturlig å ta det samme dag, sier Jensen.

Hun bekrefter samtidig at reformen vil legges fram på den samme pressekonferansen som statsbudsjettet, klokken ti onsdag. Men selv om de legges fram samtidig, kommer Stortinget til å behandle budsjettet før det tar fatt på reformen.

Les også

Sjeføkonom: – Svakeste krone på 40 år

– Det er ikke forsvarlig å behandle dem samtidig. Jeg vil tro vi begynner med høringer om reformen over nyttår og at en innstilling vil være klar i mars eller april, sier Hans Olav Syversen (KrF), som leder finanskomiteen.

Les også

– Ser på dette som svært alvorlig

Les også

– Favoritt til toppjobb i Norges Bank

Les også

Uvisshet om egen rente kan gi dyrere boliglån

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Statsbudsjettet

Flere artikler

  1. Frykter politikerne ødelegger industriens kronegevinst

  2. Professor blåser av regjeringens skatteendringer : – Mye støy og lite substans

  3. Statsbudsjettet for 2016: Erna & Co. foreslår milliard-skattekutt for tredje gang

  4. Jensen åpner for nye skattekutt

  5. Siv Jensen om å bruke oljepenger: Går ikke tom med det første