Ahus-styret byttes

Ahus-styret må gå som følge av manglende tillit mellom styret og den konstituerte direktøren, Stein Vaaler, melder Dagens Næringsliv.

STYRET MÅ GÅ: Etter manglende tillik må styret i Ahus gå av.
Publisert:

Styreleder Per Anders Oksum i Helse sør-øst opplyser at det er «uklarhet i tillitsforholdet mellom styret og den konstituerte direktøren» ved Akershus universitetssykehus (Ahus) som har fått Helse sør-øst til å gripe inn.

– Vi må se til at ledelsen ved Ahus til enhver tid har nødvendig tillit for å arbeide videre. Det har vært en positiv utvikling ved Ahus i det siste. Helse sør-øst har et sterkt ønske om at denne utviklingen skal fortsette. Da kan vi ikke sitte og se på at tilstrekkelig tillit mangler. Derfor skifter vi styre, sier Oksum.

Les også

Overarbeidede sykepleiere gir flere dødsfall

Nytt styre blir oppnevnt i et foretaksmøte rett over helgen. Det vil bli aktuelt å gjenoppnevne noen av de avløste, opplyser Oksum.

Styreleder i Ahus, Göran Stiernstedt må gå av.

I en pressemelding fredag sier administrerende direktør i Helse sør-øst, Peder Olsen, at driftssituasjonen ved Ahus har vært utfordrende over lang tid.

De siste fem månedene har sykehuset hatt midlertidig ledelse, mens styret har arbeidet for å ansette en permanent ledelse ved sykehuset.

Fungerende direktør Stein Vaaler vil ikke kommentere overfor NRK hvorvidt han er spurt om å bli ny direktør.

Les også:

Ahus-sjefen går avAhus brukte 1,4 millioner på PR-rådgivereTurnusleger jobber over 24 timer i strekkSykepleiere: - Trist å lese at det vi gjør, går ut over pasientene

Publisert:
Gå til e24.no