Dansk milliardær vil selge historisk luksusslott

En av Danmarks mest kjente eiendommer er til salgs for drøyt 200 millioner kroner.

HISTORISK: Kokkedal slott har vært et tapsprosjekt. Nå vil den danske milliardæreieren forsøke å selge - men ikke til hvem som helst. Bildet er tatt i 1999, før den omfattende renoveringen.
Publisert:

40 minutter nord for København ligger Kokkedal slott, med utsikt over Øresund og store, grønne områder.

Siden 2011 har det historiske slottet vært drevet som luksushotell med 59 rom og suiter.

Nå er det til salgs for 20 millioner euro, eller nesten 201 millioner kroner etter dagens kurs.

Selgeren er M. Goldschmidt Holding, investeringsselskapet til den danske eiendomsmogulen og milliardæren Mikael Goldschmidt.

Les på E24+

Les mer: (+) Prisene for luksusboliger vakler i metropolene, men i Norge er det rekordår

Venter på rette eier

Det er nok ikke hvem som helst som får kjøpe eiendommen. Goldschmidt ønsker selv at slottet skal fortsette å drives som et luksushotell, skriver Berlingske Business.

Og han har ikke dårlig tid.

– Vil vil være svært tålmodige i denne prosessen, ettersom vi vil være helt sikre på at en eventuell ny eier vil videreføre dette slik at man fortsatt vil merke den helt spesielle magien som i dag kjennetegner slottet, skriver Goldschmidt i en melding, ifølge Ekstrabladet.

I mellomtiden vil hotellet fortsette driften som før.

Slottet ble oppført i 1746 som en lysteiendom i nederlandsk renessansestil av Christian August lensgreve von Berckentin. Siden den gang har det blitt renovert en rekke ganger.

Da Goldschmidt overtok den historiske eiendommen, var slottet i svært dårlig stand, med blant annet problemer med mugg.

Konsekvent underskudd

Avisen Finans har tidligere skrevet at Kokkedal Slott konsekvent har gått med underskudd. Hotelldriften har rett og slett ikke gått rundt.

I fjor tapte hotellet rundt to millioner danske kroner, og Mikael Goldschmidt valgte å konvertere gjeld for totalt 17 millioner danske kroner til egenkapital for å styrke slottets likviditet.

Men likviditet er trolig ikke et problem for Goldschmidt, som er regnet som Danmarks 36. rikeste med en anslått formue på 3,2 milliarder danske kroner, ifølge Berlingske.

Kokkedal Slot Copenhagen, som det heter på papiret, er en del av hans forretningsimperium M. Goldschmidt Holding.

Årsaken til at han nå selger slottet er at selskapet vil fokusere på virksomheten som privat eiendomsselskap og eierskapet av Imerco, som er Danmarks største jernvarekjede.

Prins Nikolai har hatt en periode som trainee i M. Goldschmidt HoldingsSlottet er et av landets mest kjente eiendommer (for abonnenter)Mer om slottets historieVil at slottet skal fortsette som luksushotell
Publisert:

Her kan du lese mer om