Konkurser i Norge

Norsk milliardær vurderer bud på Gresvig-boet

Den London-baserte milliardæren Endre Røsjø bekrefter interessen overfor E24.

Cornelius Poppe
  • Eirik Billingsø Elvevold
  • Hans M. Jordheim
Publisert:

– Vi vurderer å gi et bud på Gresvig-konkursen, skriver investor Endre Røsjø i en e-post til E24.

Røsjø eier i dag hovedlageret til konkursrammede Gresvig, som ligger i Askim. Han er styreleder og største eier i investeringsselskapet Centiennial, som blant annet eier meglerhuset Pinemont Securities i London og i sin tid startet den norske radiokanalen P4.

RIK: Det finnes få bilder av milliardæren Endre Røsjø, men dette bildet ble tatt i forbindelse med radiokanalen P4s kvartalspresentasjon i 2002.

Knut Falch

Ifølge Kapital har Røsjø en nettoformue på rundt fem milliarder kroner, noe som gjorde ham til 44. rikeste nordmann i 2019.

– Var på jakt i går med en representant for eierfamilien til Decathlon i Frankrike. De driver lignende virksomhet med gode overskudd. Det går tydeligvis an med hands on eierskap, skriver Røsjø videre i e-posten.

Det har foreløpig kommet inn ett bud på konkursboet i Gresvig, fra kjedens tidligere eier O.N. Sunde AS.

Decathlon har vært i Norge før

Samme dag som Gresvig gikk konkurs trakk E24 frem Decathlon som én av jokerne i kampen om konkursboet.

Disse kan kjøpe Gresvig-boet (+)

 Den franske sportskjeden har nemlig luktet på det norske markedet før. I 2015 åpnet den franske sportskjeden en nettbutikk i Norge, men nettbutikken kom aldri skikkelig i gang, og to år senere var nettbutikken borte vekk.

Kjeden har etablert butikker i 49 land, og har over 1.500 butikker. Decathlon selger hovedsakelig egne merkevarer og har derfor en litt annen struktur enn Gresvig-konsernet.

Flere interessenter

E24 erfarer at det skal ha vært en håndfull interessenter i boet, i tillegg til Sunde-familien – som allerede har lagt inn sitt bud.

Altor, som eier en betydelig andel av XXL, har fra starten av vært tydelig på at de vil se på muligheten for å kjøpe hele eller deler av boet.

Bortsett fra det har E24 fått mange avvisende svar i jakten på andre oppkjøpskandidater.

FSN Capital (som eier Active Brands), Kesko Corporation (som driver Intersport i Finland) og oppkjøpsfondet Nordic Capital har alle avkreftet at de er aktuelle i en kamp om boet.

Det betyr at Sunde-familien enn så lenge sitter i førersetet. Budet deres, som er på «en betydelig del av boet» har imidlertid enkelte forbehold som boet jobber med å avklare før det eventuelt kan aksepteres.

Forbeholdene dreier seg blant annet om å oppnå en vesentlig reduksjon i leieavtalene for butikkene.

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Konkurser i Norge
  2. G-sport
  3. Varehandel
  4. Sportsbransjen
  5. Konkurs

Flere artikler