Dagen på Wall Street

Peloton-aksjen falt tungt – tilbakekaller tredemøller etter dødsfall

Sportsprodusenten trekker frivillig tilbake to modeller etter at amerikanske tilsynsmyndigheter varslet om produktene i april.

MARK LENNIHAN / AP
  • Benedicte Storm Bamvik
Publisert:

Sportsutstyrsprodusenten Peloton Interactiv, som er kjent for sine digitale tredemøller og spinningsykler, har valgt å trekke tilbake produktene Tread og Tread pluss.

Tilbakekallingen av produktene kommer etter advarsler fra amerikanske tilsynsmyndigheter i april, som følge av et dødsfall knyttet til en av treningsapparatene, samt flere rapporter om skader.

Peloton-aksjen falt over 14 prosent på Wall Street etter meldingen onsdag.

Da advarslene først ble kjent uttalte Peloton at «det er ingen grunn til å slutte å bruke Tread+, så lenge alle advarsler og sikkerhetsinstruksjoner følges».

Nå skriver derimot sportsutstyrsprodusentens administrerende direktør, John Foley, at de gjorde en feil ved å ikke trekke tilbake treningsapparatene etter de første advarslene i april, og beklager dette i en pressemelding.

– Jeg er takknemlig for at USAs Consumer Product Safety Commission (CPSC) og Peloton har kommet til en enighet om å beskytte forbrukerne av Peloton Tread + og Tread produktene, skriver styreleder i CPSC, Robert S. Adler.

Peloton oppfordrer nå forbrukere som har kjøpt produktene til å returnere disse mot kompensasjon, samtidig som de vil stoppe salget av Tread og Tread+.

Sportsutstyrsprodusenten uttaler også at de vil samarbeide med CPSC fremover, for å oppdatere sikkerhetskravene for tredemøller.

Les også

Kraftig vekst for sportskjedene: Omsatte for 3,3 milliarder

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Dagen på Wall Street
  2. Treningstilbehør
  3. Teknologi

Flere artikler

  1. Nasdaq-nedtur preget Wall Street

  2. Wall Street hentet seg inn etter to dager med fall

  3. Brakdebut for svenske Oatly på Wall Street

  4. Britiske myndigheter forbyr «villedende» bitcoin-reklame

  5. Massivt comeback for teknologiaksjer i USA