Hareide vil tilby nasjonal interrail-billett i Norge

Samferdselsdepartementet vil redegjøre mulighetene for å innføre en nasjonal togbillett tilsvarende interrail. Klimakrisen skal ha satt tankene i spinn.

Samferdselsminister Knut Arild Hareide (KrF) vil innføre nasjonale togbilletter lignende interrail i Norge for å få flere til å velge miljøvennlig. Foto: Tore Meek / NTB
  • NTB
Publisert: Publisert:

– Toget tar oss på en miljøvennlig og trafikksikker måte til både fantastisk og variert natur, og til noen av våre flotteste byer. Jeg tror derfor at en nasjonal togbillett, tilsvarende en interrailbillett kan få flere til å ta toget på Norgesferie, sier samferdselsminister Knut Arild Hareide (KrF) i en pressemelding.

Samferdselsministeren peker på FNs klimarapport som en viktig påminnelse om hvorfor Norge bør fremme miljøvennlige transportløsninger som tog.

Derfor har departementet bedt Jernbanedirektoratet om å redegjøre mulighetene og konsekvensene ved å innføre en slik nasjonal togbillett, som vil være gyldig på alle togstrekninger som kjøres etter avtale med staten.

Blant annet skal de vurdere varigheten på en slik billett, om den bør være tilgjengelig hele året og gyldighet på lokal kollektivtransport.

– Togselskapene står fritt til å tilby en slik billett, og GoAhead har tilbudt en slik type billett på Sørtoget i sommer. Nå tar vi initiativ med mål om å få dette på plass for hele Norge, til neste sommer, sier Hareide.

Jernbanedirektoratet skal også ta stilling til om det er mulig å tilby en feriekollektivbillett, som vil være en periodebillett som kan brukes i hele landet når vedkommende er på ferie.

Om det blir godkjent, vil det si at for eksempel en som har månedsbillett i Oslo, kan bruke billetten sin på helgetur i Kristiansand eller Bergen uten ekstra kostnad.

Samferdselsministeren håper initiativet vil føre til at flere nordmenn velger å reise med tog på Norgesferie. Her fra Bergensbanen.
Publisert:

Her kan du lese mer om