Stordalen-kjøpesentre omsatte for 8,4 milliarder

Eiendomsselskapet med profilerte investorer økte omsetningen med 260 millioner kroner.

Investor og hotellkonge Petter Stordalen på NHOs årskonferanse i Oslo Spektrum.
Publisert: Publisert:

Aurora Eiendoms kjøpesentre, der kjendisinvestor Petter Stordalen er styreleder og en av eierne, omsatte for 8,4 milliarder kroner i 2022.

Det er en økning på 260 millioner kroner – eller 3,2 prosent – mot året før, skriver selskapet i en pressemelding.

Stordalen er godt fornøyd med utviklingen.

– Vi er godt posisjonert for videre vekst. God ledelse vil skille vinnere fra tapere i kjøpesenterbransjen fremover, og der har Aurora den beste ledelsen jeg har sett i Norge, sier han.

Profilerte investorer

Aurora Eiendom så dagens lys i juni i 2021, da en gruppering av flere av Norges rikeste familier kjøpte en portefølje med nye kjøpesentre for 4,5 milliarder kroner.

Eiendomsselskapet har profilerte investorer som Petter Stordalen, Christian Ringnes, Johan Johannson og Lars Ove Løseth på eiersiden.

Senterporteføljen til eiendomsselskapet vokste i løpet av 2022 fra fem til åtte sentre. Seks av de åtte sentrene økte omsetningen sin. Sammenlignet med før pandemien, var omsetningsveksten for kjøpesentrene på 9,3 prosent.

– Svært fornøyde

Butikkene i kategorien mat og drikke reduserte sin vekst noe. Dersom denne holdes utenfor, hadde de resterende butikkene en omsetningsvekst på 7,5 prosent.

– I kjølvannet av pandemirestriksjonene, med høy prisvekst og økte kostnader hos forbrukerne, er vi er svært fornøyde med omsetningsutviklingen i porteføljen, sier administrerende direktør Lars
Ove Løseth.

Han peker på at særlig avslutningen på året landet godt over forventning.

Aurora Eiendom eier i dag kjøpesentre på Vinterbro utenfor Oslo, samt i byene Haugesund, Tromsø, Tønsberg, Larvik, Stavanger og Drammen.

Publisert:
Gå til e24.no