EU vil advare Twitter og Facebook

EUs justiskommissær skal torsdag ha møter med Twitter og Facebook-eier Meta for å minne selskapene om deres juridiske forpliktelser.

Twitter har endret kurs etter at den kontroversielle milliardæren Elon Musk tok over. Musk kjøpte selskapet for 44 milliarder dollar. En god del av pengene ble skaffet ved salg av blant annet Tesla-aksjer, men 13 milliarder dollar ble lånt ut av en gruppe storbanker med Morgan Stanley i spissen.
  • NTB-AFP
Publisert: Publisert:

Justiskommissær Didier Reynders reiser personlig til Irland, der selskapene har sine Europa-kontorer. Reynders kontor opplyser at han vil være i Dublin torsdag og fredag. I tillegg til representanter for de amerikanske nettkjempene skal han også møte Irlands justisminister Helen McEntee.

De to selskapene har nedbemannet kraftig den siste tiden. EU er bekymret for at det skal ramme selskapenes evne til å moderere innhold og datasikkerheten.

Siden milliardæren Elon Musk sikret seg kontrollen over Twitter, har rundt halvparten av selskapets 7.500 ansatte fått sparken, blant dem mange som jobbet med å bekjempe desinformasjon.

Meta planlegger på sin side å kvitte seg med 11.000 ansatte etter svikt i annonseinntektene.

EUs lover for datasikkerhet og den nye Digital Services Act (DSA) stiller en rekke klare krav til store nettselskaper. De retter seg blant annet mot skadelig innhold, personvern og stiller krav til åpenhet om algoritmer.

EU-myndighetene i Brussel frykter at Musks holdning til hva som tillates av ytringer vil undergrave kampen mot propaganda, hatytringer og netthets.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om