VW setter av 150 milliarder kroner til å betale for utslippsjukset

Volkswagen har satt av 16,4 milliarder euro, eller rundt 150 milliarder kroner, til å betale for utslippsjuksskandalen, ifølge kilder det tyske nyhetsbyrået DPA har snakket med.

FÅR ERSTATNING: Volkswagen har ifølge Die Welt besluttet at bileierne som er berørt av jukset vil få 5.000 dollar i erstatning, tilsvarende 40.000 norske kroner.

Foto:
  • Sara Svanemyr
Publisert:

Summen er 10 milliarder euro mer enn det selskapet tidligere har anslått at erstatninger og andre utgifter knyttet til skandalen vil koste.

Oppdatering: Volkswagen bekrefter fredag ettermiddag at bilprodusenten setter av 16,2 milliarder euro til utslippsskandalen, skriver Bloomberg.

Torsdag ble det klart at selskapet har inngått en avtale om å kjøpe tilbake 480.000 dieselbiler i USA som selskapet har jukset med utslippet på.

Den tyske bilgiganten har samtidig gått med på å betale en betydelig erstatning til eierne av bilene, for de ulemper jukset har påført dem.

Ifølge Die Welt vil bileierne få 5.000 dollar, drøyt 40.000 kroner, i erstatning for tort og svie.

En dommer i San Francisco ga Volkswagen frist til torsdag med å komme opp med enn løsning, noe det nå er oppnådd enighet om.

Volkswagen tilbyr seg å kjøpe tilbake eller utbedre dieselbilene som er omfattet av utslippsjukset og betale «en betydelig erstatning» til eierne, opplyser dommer Charles Breyer.

Ifølge ham har den tyske bilgiganten også gått med på å opprette et miljøvernfond i USA.

Høsten 2015 innrømmet VW at 11 millioner dieselbiler av merkene VW, Audi, Skoda, Seat og VW Nyttekjøretøy var utstyrt med en programvare som feilaktig viste reduserte NOx-utslipp når kjøretøyene ble testet.

Les også

Volkswagen tilbakekaller 524 biler i Norge

Les også

USAs Volkswagen-sjef slutter i jobben

Les også

Razzia mot Volkswagen i Sør-Korea

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Volkswagen

Flere artikler

  1. Die Welt: VW-eiere i USA får 40.000 kroner i erstatning

  2. Kilder: Volkswagen tilbyr seg å kjøpe tilbake 500.000 biler

  3. Rekordunderskudd for Volkswagen

  4. VW-topp sier seg skyldig i utslippsjuks

  5. Tysk domstol starter behandlingen av utslippsjuks-sak