Milliardbøter til seks banker for rente- og valutatriksing

Seks av verdens største banker er ilagt bøter på nesten 6 milliarder dollar (45 milliarder kroner) for triksing med renter og valutakurser.

ANNONSERTE KJEMPEBØTER: FBI-topp Andrew McCabe fortalte om de enorme bøtene på en pressekonferanse i Washington.
  • NTB
Publisert: Publisert:

Bankene JP Morgan, Citigroup, Barclays og The Royal Bank of Scotland har alle sagt seg skyldig i å samarbeide om å manipulere valutaprisen på amerikanske dollar og euro, ifølge amerikanske justismyndigheter.

I tillegg har den sveitsiske banken UBS sagt seg skyldig i triksing med internbankrenten i London, den såkalte Libor-renten.

Bank of America vil også måtte betale 205 millioner dollar til den amerikanske sentralbanken for valutatriksing, men blir ikke tiltalt av amerikanske justismyndigheter.

Les også

Rekordbot senker resultatet til Deutsche Bank

De seks bankene vil til sammen betale 5,8 milliarder dollar i bøter til amerikanske og britiske myndigheter, deriblant 1,8 milliarder dollar til den amerikanske sentralbanken.

Valutameglere i fire av bankene kalte seg selv «kartellet» og kommuniserte med kodespråk via internettbaserte tjenester for å manipulere valutakurser mellom desember 2007 og januar 2013, ifølge det amerikanske justisdepartementet.

Les også

26 milliarder i bøter, penger det óg...

Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. Deutsche Bank-varsler fikk milliardutbetaling

  2. Britisk finansmegler dømt for storstilt rentetriksing

  3. Deutsche Bank inngår milliardforlik om rentefiksing

  4. Rekordbot senker resultatet til Deutsche Bank

  5. Britiske Barclays med solid overskudd