Silver slår tilbake mot Listhaug

– Vi er sjokkert og forbannet

VURDERER NYE RETTSLIGE SKRITT: – Hver eneste mulighet skal være uttømt før vi gir opp kampen. Det innebærer også nye rettslige skritt, skriver Stig Grimsgaard Anderssen, representant for aksjonærene i Silver i en pressemelding.
Publisert:

Statens vedtak om å sette Silver under administrasjon kaster rått og hensynsløst 20.000 pensjonskunder ut i stor og lang usikkerhet, hevder Silver.

– Vi er sjokkert og forbannet. Statens vedtak om å sette Silver under administrasjon kaster rått og hensynsløst 20.000 pensjonskunder ut i stor og lang usikkerhet. Dette er et stygt maktovergrep fra regjeringen, skriver Stig Grimsgaard Anderssen, representant for aksjonærene i Silver i en pressemelding.

Finansdepartementet vedtok fredag at Silver settes under offentlig administrasjon.

Sylvi Listhaug er settestatsråd for Siv Jensen i Silver-saken, og hun kom med klar tale når det gjelder hvem som sitter med ansvaret for utviklingen.

– Silver har lovet et produkt som selskapet ikke har hatt penger til å kunne innfri, sa Listhaug fredag.

Samtidig hamret hun løs på Silvers påstander.

– Silver prøver nå å gi myndighetene skylden for at de har kommet i denne situasjonen som rammer deres kunder, sier Listhaug.

Nå slår Silver hardt tilbake

I pressemeldingen viser Grimsgaard Andersen til at Silver torsdag morgen leverte en begjæring om midlertidig forbud mot statlig overtagelse til Oslo byfogdembete. Byfogden besluttet å ta opp begjæringen til behandling og innkalte Silver og Finansdepartementet til rettsmøte. Dette skulle finne sted i uke 10 eller 11, heter det i meldingen.

– Når staten ikke engang viser kundene i Silver respekt ved å vente på en avgjørelse i rettsapparatet om en slik overtagelse vil være Grunnlovsstridig, peker dette igjen på en stat som slett ikke ønsket noen løsning for selskapet, fortsetter Grimsgaard Andersen.

Eierne i Silver sitter fredag kveld samlet for å vurdere situasjonen og mulige rettslige skritt.

– Vår oppgave har alltid vært å ta vare på kundene våre. Det vil fortsette. Hver eneste mulighet skal være uttømt før vi gir opp kampen. Det innebærer også nye rettslige skritt, avslutter Grimsgaard Andersen.

Les også

Silver: Så mye lavere pensjonsytelse vil kundene få

Dette betyr vedtaket for kundene:

Finansdepartementet understreket fredag at vedtaket om offentlig administrasjon ikke medfører at pengene forsvinner fra selskapet.

Finanstilsynet har oppnevnt et administrasjonsstyre bestående av tre medlemmer, melder Tilsynet fredag kveld.

Tilsynet opplyser at Silvers tidligere organer trer ut av virksomhet. Administrasjonsstyret har overtatt myndigheten som ligger til disse organene, og vil så snart det har fått nødvendig oversikt over situasjonen, komme med nærmere informasjon til kundene av foretaket.

Administrasjonsstyret vil av hensyn til kundene, så raskt som mulig, vurdere muligheten for å opprettholde pensjonsutbetalingene, helt eller delvis, mens administrasjonsstyrets arbeid pågår.

Det er Silver under administrasjonsstyrets ledelse som vil stå for kundekontakten.
Stortinget har nylig presisert i en lovendring at et administrasjonsstyre kan foreslå å gjøre om alle fripoliser til fripoliser med investeringsvalg.

Silver ønsket å prøve saken rettslig, før departementet fattet sitt vedtak.

– Vi mener det ikke er grunnlag for dette og en behandling av Silvers krav i rettssystemet vil kunne ta lang tid. De har hatt lang tid på seg til å finne en løsning og nå er sluttstreken satt, sier Listhaug.

Lest denne fra Dine Penger? Historien om Silvers kollaps

Les også

Forbrukerrådet ber folk rømme Silver så fort som mulig

Les også

Bekreftet: Silver blir satt under offentlig administrasjon

Les også

Silver tar staten til retten

Publisert:

Her kan du lese mer om