Argo-topp og First i retten

Sjef i Argo Securities, Martin Hagen, havner i retten på grunn av sin rekruttering First Securities-ansatte.

UENIG: Martin Hagen mener Argo Securities ikke var med i avtalen han hadde med Swedbank vedrørende salget av de resterende eierandelene i First Securities.
Publisert: Publisert:

Martin Hagen, fungerende sjef i First Securities gjennom en årrekke startet ved Argo Securities i 2011. Hagen har ansatt flere tidligere medarbeidere fra First Securities, ifølge Dagens Næringsliv.

Eieren av First Securities, Swedbank, hevder Hagen ikke har lov til å ansatte tidligere medarbeidere i henhold til en avtale han har med meglerselskapet. Saken ender nå i retten.

- Vi har en avtale med Martin Hagen. Den er tydelig når det gjelder rekruttering av medarbeidere fra First Securities. Martin Hagen har ikke fulgt avtalen, sier kommunikasjonsdirektør Thomas Backteman i Swedbank til Dagens Næringsliv.

- Argo ikke med i avtalen

Hagen var med i salgsprosessen av de øvrige 49 prosentene av First til Swedbank i fjor, Hagen selv var ikke lenger ansatt i First. Klausulen om rekruttering er nedfelt i avtalen om aksjeoverdragelsen som Hagens investeringsselskap hadde med Swedbank.

Argo er dermed ikke en part i avtalen.

Hagen sier seg uenig i å være bunnet av klausulen ifølge pressekontakt Christian Brostad i Sparebank 1 Gruppen, hovedaksjonær i Argo Securities.

Swedbank krever at Hagen betaler tilbake de 8 millioner kronene han fikk da Swedbank kjøpte samtlige aksjer i First Securities.

Publisert: