Derfor gikk Astrup inn i Vollviks Ludo Group

Telesatsingen i Thailand var ikke eneste årsak til Astrups investering, men Astrups rådgiver vil ikke kommentere om han er sinna på Vollvik.

IKKE BARE NETTBUTIKK: Idar Vollvik sier fokuset på å bygge opp et mobilselskap i Thailand ikke er redusert.
Publisert: Publisert:

I lørdagens utgave av Finansavisen ble det kjent at storaksjonær i Ludo Group, Fredrik Sigurssøn Astrup, angivelig skal være rasende på Ludo Group-gründer Idar Vollvik.

Dette skal være fordi Vollvik bruker for mye tid på nettbutikken, og for lite tid på etableringen av et mobiltelefonselskap i Thailand.

BAKGRUNN: Vollvik til E24: - Jeg er forbanna

Idar Vollvik forteller til E24 at han ikke har opplevd at Astrup har vært rasende på ham som følge av Ludo Groups prioriteringer.

- Har du inntrykket av at Thailand-satsingen var årsaken til at Astrup gikk inn i Ludo Group?

LES OGSÅ: Her er Vollviks «skur»

-Nei, Astrup investerte som alle andre i Ludo Group, der Thailand har vært en av de viktigste bitene. Nå vil jeg si at netthandelen i Norge snart tangerer Thailand, slik som vi vokser og gjør suksess der, sier Vollvik til E24.

- En totalvurdering

Administrerende direktør Per Espen Watle er rådgiver for Astrups investeringer i Ludo Group, og han beskriver inntredenen i Vollviks selskap som en totalvurdering.

- Det er for tidlig å konkludere med utfallet av investeringen nå. Dette var ikke en investering som ble gjort med et kortsiktig perspektiv, sier Watle til E24.

- Var Thailand-satsingen den viktigste årsaken til at Astrup gikk inn i Ludo Group?

LES OGSÅ: Vollvik kreves for fire millioner

- Det er klart at dette var viktig for investeringen, men det var en totalvurdering, sier han, og fortsetter:

- Her var det en høyrisikoinvestering, et såkalt tidlig fase-case. Her var det noen som hadde levert gode resultater tidligere, og det var en viktig faktor for investeringen, sier Watle, med klar henvising til Vollvik.

Mange i Thailand

Idar Vollvik opplyser til E24 at ambisjonen om televirksomhet i Thailand på ingen måte er nedprioritert.

Han sier at Ludo Group per nå har 14 lokale folk og én nordmann som jobber med telesatsingen. I tillegg opererer tidligere Chess-topp Ole Norstad svært mye i landet, opplyser Vollvik.

LES OGSÅ: Satser på nytt mobileventyr i Thailand

- Den viktigste jobben nå som alle plattformer spiller bra, er å jobbe opp en kost-effektiv og smart distribusjon, sier Vollvik til E24.

- Vi forhandler kontinuerlig med nye utsalgssteder, skriver han.

- Hva er egentlig målet med satsingen i Thailand?

LANGSIKTIG:Fredrik Astrups rådgiver, Per Espen Watle i Pioner Kapital, omtaler investeringen i Ludo Group som en langsiktig investering.

- Det er å bygge opp og selge det. I Norge med netthandelen har jeg svært langsiktige perspektiver, sier Vollvik til E24.

Uklart om Astrup-raseri

Astrups rådgiver, Per Espen Watle, er overrasket over at saken er omtalt i media.

- Det er interessant å notere seg at aktører utenfor vår gruppering, mener å kjenne til våre diskusjoner så godt at de kommenterer det så tydelig i media. Og det særlig i lys av at vi ikke har kommentert saken til journalister overhodet, sier Watle, og presiserer:

LES OGSÅ: Gamle Chess-venner redder Vollvik

- Vi har på ingen måte kommentert hvorvidt noen er rasende, sier Watle til E24.

- Har Astrup vært forbannet på Vollvik?

- Det har jeg ikke noe mandat til å kommentere.

Watle opplyser til E24 at hverken Fredrik Sigurssøn Astrup eller noen andre i hans selskap, Petroservice, er tilgjengelig for kommentar i denne saken. Han sier at Petroservice har bedt Pioner Kapital og advokatfirmaet BA-HRom hjelp tilå håndtere denne siden av investeringen.

Se video der Idar Vollvik viser frem nettbutikkens lager i Bergen:

LES OGSÅ:

Publisert:
Gå til e24.no