Ikea-sjef Clare Rodgers slutter

Britiske Clare Rodgers har ledet Ikea Norge siden 2015. Nå slutter hun i jobben og rykker opp i Ingka-systemet. Det er ikke klart hvem som tar over jobben hennes.

SLUTTER: Ikea-topp i Norge, Clare Roders, forlater topplederstolen for ny topplederstilling i Ingka, morselskapet som kontrollerer Ikea globalt.
Publisert: Publisert:

– Det har vært et stort privilegium å lede Ikea Norge, med sine 3.100 dyktige og fantastiske medarbeidere, gjennom de siste fem årene. Jeg er takknemlig for alt de har lært meg, og jeg ønsker også å takke våre samarbeidspartnere for all den jobben de gjør sammen med oss, sier avtroppende Ikea Norge-sjef Clare Rodgers i en pressemelding.

Briten blir nå bærekraftstopp i Ikea-konsernets morselskap Ingka Group.

Det er ikke klart hvem som overtar den profilerte stillingen i norsk handelsbransje som nå blir ledig.

Les også

Ikea åpnet varehus i Asker i kveld - 20 minutter senere ba regjeringen dem stenge

Startet på gulvet

Clare startet i Ikea for 21 år siden som kassaleder i Storbritannia, før hun ble avdelingsleder, og deretter leder for kommunikasjon og interiørdesign.

Deretter var hun både varehussjef og så assisterende landssjef for Storbritannia og Irland før hun fikk tilbud om å lede det norske markedet.

Siden Clare startet som Ikea-sjef i Norge har virksomheten økt omsetningen med mer enn 1,1 milliarder kroner. I samme periode har Ikea hatt et samlet overskudd på 550 millioner kroner.

Tøffe tak

Ikea er blant Norges 100 største virksomheter og omsatte for 8,7 milliarder kroner i fjor.

Selv om den svenske møbelgiganten har tjent gode penger under Rodgers ledelse i Norge har det vært langt ifra plankekjøring.

I regnskapsåret for 2018 var nemlig det første året Ikea Norges omsetning ikke steg fra året før. I tillegg gikk antall besøkende ned.

Konsernet varslet samtidig at man skrinlegger alle nye varehus i Norge, og selger tomtene hvor det var planlagt nye varehus.

I etterkant har man også nedbemannet ved Ikea Sørlandet etter åtte år med underskudd.

Les på E24+

Gründer-ideen ble testet ut på en bryggedans. Nå skal han hente 75 millioner hos investorer

Publisert:

Her kan du lese mer om