Rekordomsetning for Pantelotteriet: Millionpremiene hoper seg opp

Pantelotteriet har doblet omsetningen under pandemien.

80 prosent av panteloddene er solgt, men nesten halvparten av milliongevinstene er fremdeles igjen i bøtta. Det gjør at det er en doblet sjanse for å vinne en milliongevinst.
  • Ine Schwebs
Publisert:

Vanligvis vinner en heldig nordmann pantelotteriet en gang i måneden. Fordi milliongevinstene nå har hopet seg opp venter pantelotteriet at det vil trekkes en milliongevinst i uken de neste seks ukene.

– 80 prosent av loddene er solgt, men nesten halvparten av milliongevinstene er fremdeles igjen i bøtta, sier daglig leder Gaute Langdal i Pantelotteriet.

Vanligvis trekkes det en lottomillionær hver fjerde uke. Men nå er det hele fem milliongevinster igjen. Det vil si at det i snitt vil være en lottomillionær i uka frem til Pantelotteriet forventer at alle loddene er solgt ut om fem til seks uker.

– Det er større sannsynlighet for å bli pantemillionær enn noensinne, sier Langdal.

Daglig leder Gaute Langdal i Pantelotteriet.

– Dette er helt tilfeldig og har kun skjedd en gang før siden Pantelotteriets oppstart i 2008, sier Langdal.

Sist gevinstpotten hopet seg opp var i fjor.

I tillegg til fem milliongevinster ligger det også 60 gevinster på 10.000 kroner og flere smågevinster på 50 kroner og oppover. Totalt er det 170.000 gevinster igjen i potten, opplyser Pantelotteriet. Når alle loddene i inneværende pott er solgt, starter automatisk et nytt lotteri med 12 nye milliongevinster.

Pandemieffekt

Pantelotteriet, som er eid av Røde Kors og Olav Thon Gruppen, har sett en kraftig økning i omsetning i pandemien. I 2020 økte omsetningen med 42 prosent, mens prognosen for 2021 er 31 prosent opp fra i fjor.

Les også

22-åring pantet for 420 kroner – vant én million

Pant blir til inntekter for Røde Kors når pantere velger å delta i lotteriet. I 2020 endte det totale beløpet som gikk til Røde Kors på 91,5 millioner kroner - en økning på over 30 millioner fra 2019. I 2021 ser det enda lysere ut: Langdal regner med at Pantelotteriet vil utbetale 100 millioner kroner til Røde Kors i 2021.

Det gleder avdelingslederen for inntekt i Røde Kors, Cecilie Thuv.

– Pantelotteriet har blitt en av våre aller viktigste inntektskilder i løpet av fjoråret, forteller hun.

For mens Pantelotteriet har opplevd rekordomsetning, har pandemien tvunget Røde Kors til å permittere en rekke feltververe.

– Vi er takknemlig ovenfor dem som har støttet oss gjennom pantelotteriet for mye annet har stoppet opp, sier Thuv.

Les på E24+

Norsk reiseliv holder pusten foran nok en sommer i pandemiens tegn

Inntektene som går fra Pantelotteriet til Røde Kors er frie og brukes både til nasjonalt og internasjonalt humanitært arbeid. Halvparten av inntektene går til lokallag i Norge og brukes blant annet til forebyggende arbeidet i nærmiljøet og til å styrke den lokale beredskapen.

– Det er hyggelig at inntektene kan bli brukt til aktivitet som folk kjenner igjen i lokalsamfunnet. Panteautomatene står jo overalt omkring i landet og det er hyggelig å kunne gi noe tilbake.

Panterekord

Nordmenn har pantet som aldri før under pandemien: 92 prosent av alle flasker og bokser blir pantet, ifølge Infinitum som eier og drifter panteordningen i Norge.

Siden 2008 har 102 personer blitt pantemillionærer. Når loddene selges ut raskere, går også premiene ut raskere.

– Ettersom pantelotteriet vokser blir det også tettere mellom millionærene, sier Langdal.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Røde Kors

Flere artikler

  1. 22-åring pantet for 420 kroner – vant én million

  2. Betalt innhold

    Presten som ble mangemillionær «over natten»

  3. Norgesgruppen fikk et årsresultat på 3,9 mrd. i fjor

  4. Amazon omsatte for 109 milliarder dollar i første kvartal

  5. Sykepleiere gjorde hobby til spillprosjekt