Måtte nedbemanne under SARS-pandemien - nå kutter de igjen

Coronapandemien har gjort at flyselskapet nedbemanner for første gang siden SARS-pandemien.

 • Tyra Kristiansen Stave
Publisert: Publisert:

Singapore Airlines-gruppen skal kutte 4.300 jobber, som tilsvarer 20 prosent av arbeidsstyrken. Det opplyser selskapet i en pressemelding torsdag kveld.

Dette er første gang selskapet nedbemanner siden SARS-utbruddet i 2003, ifølge Bloomberg.

Nedbemanningen kommer på tross av at selskapet hentet 11 milliarder singaporske dollar, tilsvarende nesten 73 milliarder kroner, gjennom lån og en rettet emisjon i juni. I tillegg har flyselskapet fått statsstøtte for å redde arbeidsplasser.

Usikker fremtid

Hele flybransjen har blitt hardt rammet av coronapandemien og er også grunnen til at Singapore Airlines nedbemanner, opplyser selskapet.

– Prioriteringen vår er å sikre vår overlevelse og redde så mange jobber som mulig. Gitt at veien tilbake til normalen kommer til å bli lang og med mye usikkerhet, må vi dessverre iverksette tiltak for å redusere antall ansatte, sier Singapore Airlines-sjef Goh Choon Phong i pressemeldingen.

Les også

Norwegian og SAS har fått avgiftskutt og lånegarantier. Nå vil de også ha kontantstøtte.

Singapore Airlines er spesielt sårbare fordi det er avhengig av å fly internasjonalt, og ikke hadde et innenlandsmarked å falle tilbake på, skriver flyselskapet.

Selskapet venter å fly med 50 prosent av kapasiteten ved utgangen av året, opplyses det i pressemeldingen. I dag drifter selskapet på åtte prosent av normal kapasitet, ifølge nyhetsbyrået AFP.

Har allerede kuttet

1.900 av de over 4.000 stillingene har allerede blitt redusert, skriver selskapet. Kuttene har kommet i form av at selskapet ikke har rekruttert til utlyste stillinger, at noen ansatte har gått frivillig eller har gått av med pensjon tidlig.

2.400 ytterligere jobbkutt kommer på toppen av dette. Nedbemanningen gjelder hele Singapore Airlines-gruppen, også i det regionale flyselskapet SilkAir og i lavprisselskapet Scoot.

Les pressemeldingen her
Les også

Singapore Airlines henter 110 milliarder kroner (fra mars)

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Kampen om luften
 2. Singapore Airlines
 3. Nedbemanning
 4. Coronaviruset
 5. Flyselskaper

Flere artikler

 1. Finnair oppjusterer spareplan: Varsler at 1.000 ansatte mister jobben

 2. SAS-aksjonærene har bestemt seg: Godkjente redningsplanen

 3. Vings flyselskap sier opp 175 svenske kabinansatte

 4. United Airlines planlegger å si opp eller permittere 16.000 ansatte

 5. American Airlines varsler at 13.000 kan bli sagt opp