Hurtigruten snuser på Russland

Hurtigrutens nye britiske eiere ønsker å satse nytt og seile inn i russisk farvann.

ARKTIS OG ANTARKTIS: Hurtigrutens nye eiere vil satse nytt. Bakgrunnen er økt interesse for Hurtigrutens tilbud i Arktis og Antarktis.

Jan-morten Bjørnbakk
 • NTB
Publisert:

Det britiske investeringsfondet TRD Capital, som eier 90 prosent av Hurtigruten, har begynt å se på muligheten for å investere et milliardbeløp i et nytt hurtigruteskip. Bakgrunnen er økt interesse for Hurtigrutens tilbud i Arktis og Antarktis, skriver Aftenposten.

Satsingen innebærer et ønske om å se østover. Det er kort vei fra Svalbard og videre til Frans Josefs land og Novaja Semlja. Dette er en del av russisk Arktis som til nå har vært nesten lukket. Naturen trekkes fram som uvanlig og med en spennende historie. Novaja Semlja var i nesten 40 år åsted for russiske atomprøvesprengninger. Russland skal nå være åpent for turisme også til denne delen av landet.

– Russiske myndigheter er interessert, og vi forbereder ekspedisjonscruise til disse stedene, samt Kvitsjøen, sier konsernsjef Daniel Skjeldam.

Konseptet går ut på å tilby faglige forelesninger om bord om lokal kultur, natur og historie. Passasjerene blir deretter satt i land med småbåter og får besøke steder det ellers er vanskelig å komme til.

Skjeldam trekker fram suksessen i Antarktis med skipet Fram, og Hurtigrutens turer til Svalbard.

Les også

Polen: EU må skjerpe sanksjonene mot Russland

Les også

– Vi er ikke så veldig redd for utlendinger her oppe

Les også

EU forlenger sanksjonene

Flere artikler

 1. Betalt innhold

  Hurtigruten snuser på Russland

 2. Betalt innhold

  Hurtigruten vil seile inn i Russland

 3. Betalt innhold

  Dette ble skipets nye navn

 4. Annonsørinnhold

 5. Verdens første hybriddrevne ekspedisjonsskip sjøsatt

 6. Betalt innhold

  – Hyggelig om skipet kan bygges om i Norge