Helene (31) er hotellsjef for Radissons flaggskip i København

Siden hun var liten har Helene Hallre (31) drømt om å bli hotellsjef. I fjor gikk drømmen i oppfyllelse.

RADISSON-SJEFER: Hotellsjef Helene Hallre ved Radisson Blu Royal Hotel i København og hotelldirektør Tarje Hellebust ved Radisson Blu Paza Hotel i Oslo i baren i 34. etasje på sistnevnte hotell.

Ingvild Sagmoen E24
  • Ingvild Sagmoen
Publisert:

I 1936 åpnet Helene Hallres oldemor og tippoldemor Hotel Fønix i Oslo. Kanskje var dét det som la retningen for Hallres yrkesvalg.

Også hennes farmor valgte hotellfaget. Som liten syntes Hallre det var spennende å være på hotellet, og hun skjønte fort at det var hotellsjef hun ville bli.

– Jeg tror første gangen jeg sa det høyt var på en skolepresentasjon. Jeg var sikkert 14 år eller noe, sier Hallre.

I dag er hun, 31 år gammel, hotellsjef for Radisson Blu Royal Hotel i København.

– Det har gått slag i slag, sier Hallre om det siste året.

For det var i desember i fjor at muligheten til å ta over som toppsjef åpnet seg. Hallre hadde da i en periode fungert i en midlertidig lederstilling ved hotellet.

– Da jeg ble spurt om å overta sjefsstolen, tenkte jeg at jeg måtte søke bekreftelse fra de rundt meg. Tror dere jeg klarer det? Og så gikk det litt opp for meg at jeg egentlig var den eneste som tvilte på om jeg ville klare det.

– Det å se at de andre så det som naturlig var en følelse av selvrealisering.

Steg raskt i gradene

Hallre begynte sin karriere innen reiselivsbransjen på Radisson Blu Plaza Hotel i Oslo.

– Jeg hadde lyst til å studere på hotellfagskolen, men trengte praksis for å komme inn der, forteller hun.

– Jeg husker veldig godt den dagen jeg sto utenfor Plaza og skulle på intervju, at jeg kikket opp på bygningen og tenkte at nå er muligheten her.

Les også

Her skapes jobbene i AS Norge nå

Med sine 37 etasjer ruver Plaza over Oslos gater. Hallre fikk en stilling som var 50/50 fordelt mellom lobbybaren og kurs og konferanse. Deretter gikk hun over i konferanseavdelingen, hvor hun jobbet i halvannet år før hun kom inn på hotellfagskolen i Stavanger og fikk jobb på Radisson Blu Atlantic Hotel i oljehovedstaden. Etter et opphold på Hawaii og mastersertifikat fra Hawaii Pacific University, gikk turen tilbake til Oslo og Plaza og en stilling som banketthovmester. Der fikk Hallre raskt mer ansvarsfulle stillinger, før hun sommeren i fjor flyttet til Danmark.

Hallre mener hun blant annet kan takke de ulike lederutviklingsprogrammene innad hos Radisson-kjeden for at hun har fått den jobben hun har i dag.

Avhengig av nye ledertalent

Administrerende direktør Tarje Hellebust på Radisson Blu Plaza, som blant annet har jobbet tett med Hallre gjennom flere år, forteller at de gjennom Mentor Mentee-programmet ser etter unge ansatte med potensial til å lede.

– Det går ut på at vi som er seniorer innen ledelse kan få tildelt en ofte yngre ansatt som vi får ansvar for å følge opp og tilrettelegge videre utviklingsplaner og løp for, forteller Hellebust.

– Vi ønsker å være en attraktiv arbeidsgiver også for den yngre generasjonen. Radisson Blu-hotellene ekspanderer i en takt som er ganske enorm, og vi er avhengig av at det kommer nye ledere til vårt konsern. Derfor er vi ute og ser etter de beste, sier han.

Da Hallre ble tilbudt sjefsstillingen i København var Hellebust en av dem hun ringte for å spørre om råd.

– Jeg visste at Helene ville klare jobben helt utmerket.

– Det er en selvfølge at kvinner er minst like gode ledere som menn, men det er noe med å komme over den barrieren der. Menn har en tendens til å tro at vi kan klare det, mens kvinner kan stoppe seg selv. Når jeg ser Helene rase frem, føler jeg at det er litt sånn «mission complete», sier Hellebust.

Les også

Årets Ledertalent: – Finnes muligheter for alle

Teamfølelse og forståelse

Hallre ble nylig kåret til Norges tredje fremste ledertalent i E24s kåring Ledertalentene.

Som leder tror hun at hun drar nytte av å ha gått gradene, men mener det ikke er et krav at man har jobbet «på gølvet» for å innta sjefsstillinger i bransjen.

– For min egen del ser jeg på det å ha vært i driften som helt essensielt for forståelsen jeg har for hvordan vi jobber. Men jeg tror at god skolegang, erfaring eller internasjonale opphold kan være med å jevne ut for det å ha startet fra scratch, sier hun.

– Likevel, forståelsen og det å kunne se ting fra de ansattes side, det er kanskje noe av det aller viktigste for meg som leder. Det selv å ha vært en del av det, gjorde at jeg ikke følte at det var et så stort steg å sette seg i en ny stol på et nytt kontor.

Hallre trekker frem teamfølelsen som det beste med jobben.

– Den følelsen av å komme inn og være i ett med både huset og de ansatte som er der, få til de gode relasjonene mellom avdelingene, og få lov til å følge gjestene i hele den opplevelsen de har, det er det mest givende. Og i tillegg det å kunne skape gode opplevelser som gjør at folk har lyst til å komme igjen og igjen, og være en representant både for Radisson Blu og vårt brand videre slik at folk kjenner oss som et godt sted å være, sier hun.

Les også

Prisene på norske hotellrom står stille

Les også

Norske hoteller knuser fjorårets sommerrekord

Les også

Stordalen kjøper praktbygg i København: – En unik mulighet

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Reiseliv
  2. Hotell
  3. København
  4. Oslo

Flere artikler