Ny bok: Oljefondet ønsker et eget styre

Onsdag lanseres boken «Usannsynlig rik», historien om Oljefondet. Forfatter Asle Skredderberget trekker frem uenigheter om fondets organisering i boken.

BOKUTGIVELSE: Asle Skredderberget arbeider med en uautorisert biografi om Trygve Hegnar. Og han skal lanseres som krimforfatter i USA.
Publisert:

Flere har argumentert for at Oljefondet, som i dag forvaltes av en egen enhet i Norges Bank, bør ha et eget styre med personer som har spesiell kompetanse om kapitalforvaltning, melder Dagens Næringsliv.

Les også

Ny bok: Oljefondet snudde Lehman-tap natten før konkurs: Sparte milliarder på Slyngstads supergrep

SLIPPES ONSDAG: Skredderbergets nye bok

I boken heter det:

«Internt i Oljefondet er det en utbredt oppfatning at et eget styre hadde vært en stor fordel. I dag er det slik at kritikken mot fondet i stor grad rettes mot fondets ledelse, som mange av kritikerne antar opererer i en situasjon der de ikke blir kontrollert godt nok.»

Ellers i boken skriver Skredderberget om hvordan leder Yngve Slyngstad jobbet under finanskrisen i 2008, da han var nyansatt sjef for Oljefondet.

«En motvillig oljefond-sjef, som egentlig ikke ville ha jobben, fikk finanskrisen i fanget- og satte inn et ekstraordinært nattarbeid som sparte milliarder», skriver Skredderberget.

Les også

Slutter å spare neste år

Les også

Volkswagen fikk kraftig kritikk av Oljefondet

Les også

Dette kan bli Oljefondets første Asia-investering

Publisert: