Ber om avklaringer for søndagsåpne butikker

Handel og Kontor og Virke dagligvare ber kulturminister Linda Hofstad Helleland (H) om et møte om det de mener er brudd på reglene for søndagsåpne butikker.

VIL HA AVKLARING: Både Handel og Kontor og Virke vil møte kulturministeren om søndagsåpne butikker.

Foto: Berit Roald NTB scanpix
Publisert:

– Det største problemet er at lovverket ikke håndheves. Ulik praktisering skaper en uren konkurransesituasjon. Våre medlemmer synes dette er skikkelig ubehagelig, sier forbundsleder Trine Lise Sundnes i Handel og Kontor til Vårt Land.

I et brev til kulturministeren ber organisasjonen henne om å sørge for at dagens lovverk overholdes inntil eventuelle nye regler for søndagsåpne butikker kommer på plass. Også Virke dagligvare har sendt brev til Helleland for å be om et møte.

De to organisasjonene har utviklet «Søndagsplakaten» som et forsøk på å sikre lik praktisering av lovverket, men Rema 1000 har nektet å signere avtalen. Ifølge Jan Frode Johansen i Rema Franchise kommer de heller ikke til å gjøre det så lenge de mener konkurrentene har søndagsåpne butikker som går utover de 100 lovlige kvadratmeterne.

Samtidig har Rema 1000 selv sendt et brev til Helleland, der de foreslår å åpne for at alle dagligvarebutikker får holde søndagsåpent, skriver Aftenposten. Statssekretær Bård Folke Fredriksen sier departementet vil vurdere forslaget.

Les også

Rema åpner 15 søndagsåpne butikker

Les også

Trettebergstuen frykter snikinnføring av søndagshandel

Les også

Politiet henlegger anmeldelser om søndagsåpne butikker