Konkurransetilsynet ønsker flere og billigere taxier

Konkurransetilsynet vil oppheve begrensningen på antall drosjeløyver i de store byene i Norge.

VIL ØKE KONKURRANSEN: Konkurransetilsynet håper økt konkurransen i drosjenæringen skal få ned prisenen.
Publisert:

Det betyr at alle som ønsker det, vil kunne bli drosjeeiere i de store byene, skriver Bergens Tidende.

- Det er ingen grunn til at det offentlige skal bestemme hvor mange drosjer og drosjesentraler vi skal ha. Vi ser ikke hva samfunnet får igjen for dette, og vi tror det går ut over kundene, sier Øyvind Nilssen, rådgiver i Konkurransetilsynet.

I dag bestemmer fylkeskommunen hvor mange løyver de ulike drosjesentralene skal få. Fylkeskommunen baserer antallet på en vurdering av behovet for drosjer.

Vil ha åpent marked

Konkurransetilsynet mener markedet heller bør bestemme hvor mange drosjer det skal være. I praksis innebærer forslaget at hvem som helst kan begynne som drosjeeier eller etablere en drosjesentral i de store byene, så fremt de tilfredsstiller visse kvalitetskrav til sjåfør, bil og sentral.

- Vi tror dette vil føre til vesentlig flere drosjer og sentraler, men lavere priser, sier Nilssen.

Han baserer dette på økonomisk teori og erfaring fra byer i andre land der reguleringene er fjernet, blant annet Stockholm.

Dyrt å velge feil

E24 skrev søndag om de store prisforskjellene blant drosjeselskapene i hovedstaden. På de såkalte jamførprisene , som er en tur på 8 kilometer og 13 minutter, spriker prisene med over 100 kroner på dagtid.

Og på reiser til og fra flyplassen er prisforskjellene atskillig større.

Skal du reise strekningen Gardermoen-Oslo S på en hverdag betaler du 550 kroner for å kjøre med Taxi 2. Det er nesten 900 kroner mindre enn hva Taxi3 tar. Nest verst ut kommer City taxi, som tar 1080 kroner.

Les mer om prisene her: Enorme prisforskjeller

Styrelederen for det dyreste selskapet, Henning Holstad i Taxi3, sier kundene selv må ta ansvaret for å sjekke prisen før de velger drosje.

- Hiver man seg inn i en bil, får man ta konsekvensene av det. De fleste som har vært ute og reist i verden vet at det ikke er lurt, mener han.

Les mer: - Kundenes ansvar å forhandle om prisen

Publisert: