NHO-sjefen tar to nye år: Kan få seks mill. på to år

NHO-sjef Finn Bergesen jr. utsetter pensjonstiden.

Publisert:

Finn Bergesen jr. fortsetter som administrerende direktør i Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO) også etter at han fyller 62 i september neste år.

Det ble klart etter at NHOs arbeidsutvalg ba Bergesen om å fortsette.

- Jeg er glad for tilbudet jeg har fått, sier Bergesen til E24.

- Når man har en interessant jobb, så synes jeg absolutt det er grunnlag for å fortsette.

- Ikke spesielt høy lønn

NHO-president Erling Øverland mener Bergesen står som et godt eksempel på at arbeidstagere ikke går ut på dato etter 62 år.

- Og hva får NHO-sjefen for å utsette pensjonsalderen?

- En konkurransedyktig, men ikke spesielt høy lønn. Han får 2,325 millioner i året, i tillegg får han en bonus på 750 000 forutsatt at han fortsatt, etter arbeidsutvalgets vurdering, gjør en god jobb for NHO.

Før reforhandlingen av avtalen hadde Bergesen en lønn rett i overkant av 2,2 millioner kroner, ifølge NHO-presidenten.

Øverland har også regnet ut at Bergesen siden tiltredelsen i NHO i 1999 har hatt en årlig lønnsvekst på 4,5 prosent, mot gjennomsnittlig 12 prosent for ledere i bedrifter med mer enn 200 ansatte i samme periode.

- Han har sakket godt akterut, forklarer Øverland.

- Stor troverdighet

Før han begynte i NHO, har Bergesen vært administrerende direktør i Kavli Holding og Norges Sildesalgslag og generalsekretær i Norges Fiskarlag.

- Finn har opparbeidet en veldig stor grad av tillit og troverdighet for næringslivet hos viktige beslutningstagere. Han har stor gjennomslagskraft, sier Øverland, som viser til regjeringens retrett i sykelønnsspørsmålet tidligere i høst.

Organisasjonene i arbeidslivet presset da regjeringen til å trekke krav om at arbeidsgiverne skulle ta en større del av regningen for sykefraværet.

Publisert: