Voice permitterer 1.000 ansatte og stenger 200 butikker

Butikkene Match, Vic og Boys of Europe stenger dørene fra lørdag. – En veldig dramatisk situasjon, sier administrerende direktør.

Voice-konsernets 200 butikker stenger lørdag, bekrefter selskapet. De står bak klesbutikkene Vic, Match og Boys of Europe.

Terje Pedersen, NTB Scanpix
  • David Bach
Publisert:

Voice kommer til å stenge sine rundt 200 klesbutikker fra og med lørdag, bekrefter administrerende direktør Johnny Ottesen overfor E24.

Samtidig bekrefter han at de nå har sett seg nødt til å permittere rundt 1.000 ansatte. Ottesen kunne ikke gi et nøyaktig antall på stående fot onsdag ettermiddag.

– Dette er en veldig dramatisk situasjon, og vi er i løpende beredskap for å sikre fremtidig drift av selskapet, sier Ottesen til E24.

– Det å permittere ansatte er veldig trist, men det må vi nå fordi vi ser at inntektene faller så pass mye.

Varehandelen rammes hardt av at folk nå må holde seg hjemme, og flere og flere aktører velger å stenge dørene helt, etter at mange allerede ved starten av uken justerte åpningstidene.

Les også

Interiørbutikkene Kitchn og Tilbords stenger 212 butikker innen fredag

– En dugnad

Ottesen sier det er flere forhold som spiller inn, fra hensynet til ansatte og kunder, og også at de ikke bidrar til smittespredning.

– Dessuten er det en vanskelig situasjon når det gjelder bemanning, med veldig mange i karantene, og andre som er syke, så klarer vi ikke å stille bemanning i butikkene.

– Men dette blir som ellers i samfunnet, en dugnad. Vi jobber nå med å finne løsninger sammen med gårdeiere, banker og andre.

Voice ble etablert i 1988 og eies av investeringsselskapet O.N. Sunde AS.

XXL: Salget har falt mer enn ti prosent de siste dagene

Positiv til tiltakene, men trenger mer

Ottesen er positiv til tiltakene regjering og storting har kommet med så langt, selv om det ikke er nok.

– Alle tiltak er til hjelp. Det er ikke tilstrekkelig ennå, men vi vet at det jobbes iherdig med å utvide støtten som er gitt. Det viktigste nå er at vi får på plass fritak fra moms fra april.

– Dette krever samarbeid med flere og tung støtte fra staten å komme gjennom. Men vi er veldig glad for det som allerede er gjort, og ser at dette går riktig vei. 

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Match
  2. Butikker
  3. Bemanning

Flere artikler

  1. Har permittert 1425 av 1500 ansatte etter coronakrisen

  2. Bestseller må permittere ansatte og stenge butikker

  3. Voice Norge gjenåpner alle butikkene sine

  4. Slik rammes næringslivet: Vil stenge større byggeplasser i Bergen

  5. Klesgigant må stenge 83 butikker