Umoe Restaurants vil selge TGI Fridays

Jens Ulltveit-Moes selskap ønsker å kvitte seg med den ulønnsomme restaurantkjeden.

  • Hanna Ghaderi
Publisert:

Investor Jens Ulltveit-Moes selskap Umoe Restaurants vil selge TGI Fridays etter store tap, bekrefter konstituert konsernsjef Espen Hoff i selskapet til E24.

– Et av tiltakene for å sørge for at Umoe blir enda mer lønnsomme fremover er å vurdere salg av TGI Fridays.

Ulltveit-Moes selskap Umoe endte med et underskudd på 572 millioner kroner i fjor, en nedgang fra et overskudd på 154 millioner kroner året før.

– Bakgrunnen for vurderingen av salg er at vi som eiere har tapt for mye penger, og vi tror derfor andre eiere kan få mer ut av TGI Fridays enn det vi har klart.

Hva skal til for å ikke selge TGI Fridays, ettersom dere sier at dere vurderer salg?

– Om vi ikke er trygge på at nye eiere kan løfte TGI Fridays videre, så kan det gjøre at vi ikke selger. Ambisjonen vår er likevel at det skal vi klare, sier Hoff.

Fått henvendelser fra interessenter

Han forteller videre at de er i en tidlig fase hvor de kartlegger de interessentene som har henvendt seg til Umoe Restaurants, og at de er i den første fasen for å vurdere de aktuelle kjøperne.

– Ambisjonen vår er å få gjennomført salget på en profesjonell og skikkelig måte, også håper vi at vi ser konturen av en god løsning allerede ved årsskiftet.

De ansatte skal også ha blitt informert. Salget vil berøre de i underkant av 500 ansatte i TGI Fridays.

Det var DN som først omtalte saken.

Tapte 23 mill.

«Det svake resultatet skyldes særlig fortsatte tap i TGI Fridays hvor det også i 2018 pågikk en omfattende snuoperasjon med kostnadskutt, stenging av ulønnsomme restauranter og effektivisering av drift, samtidig som Umoe Restaurants fortsetter å åpne et høyt antall egne restauranter som også belaster resultatene inntil restaurantene oppnår positiv inntjening», skrev selskapet i forbindelse med fjorårsrapporten.

American Bistro Scandinavia AS eier rettighetene til TGI Fridays i Norge. Selskapet tapte 23 millioner kroner i fjor, viser årsregnskapet, etter et tap på 21,7 millioner kroner året før.

Selskapet hadde ved årets slutt 293 ansatte.

Tapene har tynget egenkapitalen, som ved utgangen av fjoråret var nede på 4,7 millioner kroner fra 11,2 millioner året før.

Stengte på Karl Johan

Salget falt også i fjor: Omsetningen var på 163,1 millioner kroner, en nedgang fra 188 millioner kroner.

I årsregnskapet for fjoråret skriver kjeden at de har foretatt en endringsprosess «for å snu den negative trenden selskapet har vært i over flere år».

– Dette har blant annet medført avvikling av virksomheten til en av selskapets restauranter, i tillegg til restauranten i datterselskapet American Bistro Karl Johan AS, skriver selskapet.

TGI Fridays på Karl Johan stengte for godt høsten 2018 etter 21 år på Oslos paradegate.

Ett av flere tiltak

At Umoe Restaurants vurderer salg av TGI Fridays er ikke det eneste tiltaket Umoe Restaurants gjør for å øke selskapets lønnsomhet.

– Vi bremser opp ekspansjonen av Leon også, og tar en pust i bakken for å sørge for at de tre enhetene vi har åpnet i Oslo blir driftet på en lønnsom måte for oss. Vi har hatt en bra start, men trenger å bli tryggere på at konseptet er lønnsomt før vi ruller det videre, sier Hoff.

Han forteller videre at for den nye kjeden Leon hadde de planer om ekspansjon i både Oslo og Stockholm som nå settes på vent.

– Vi må bli tryggere på at konseptet er robust, også lønnsomhetsmessig, før vi ruller det ut videre.

Hoff forteller videre at begge tiltakene er en del av en helhetlig handlingsplan for Umoe Restaurants for å skape bedre lønnsomhet og styrke selskapets konkurransekraft.

– Vi tror vi er nødt til å konsentrere oss om færre initiativ, og spisse fokuset vårt på de sterkeste merkenavnene vi har, som Burger King, Peppes Pizza, Starbucks og det vi kaller for senterkafeer, slik som Cafe Opus.

– TGI Fridays er kun ett av grepene som vi kommer til å gjøre.

Les også

Jens Ulltveit-Moe tapte 572 millioner kroner i fjor

Les også

TGI Friday's på Karl Johan stenger for godt (fra 2018)

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Jens Ulltveit-Moe
  2. TGI Friday's

Flere artikler

  1. Umoe Restaurants med svake tall

  2. Restaurantene presses av sterkere konkurranse: – Flere opplever situasjonen som krevende

  3. Ulltveit-Moe vil ut av Starbucks’ flaggskip på Stureplan

  4. Får servert bit av merkevareselskap etter salget av pizza

  5. Jens Ulltveit-Moe tapte 572 millioner kroner i fjor