Sky: Virgin Atlantic sikrer redningspakke på 14 mrd.

Den største aksjonæren i flyselskapet har sikret Virgin Atlantic en krisepakke på over 14 milliarder norske kroner som vil redde tusenvis av ansatte.

Publisert: Publisert:

Flyselskapet Virgin Atlantic, hvor milliardæren Richard Brandson er blant de største aksjonærene, har sikret seg støtte blant nøkkelaksjonærer for å kunne sikre seg en redningspakke på 1,2 milliarder pund, tilsvarende 14 milliarder kroner, ifølge Sky News.

Som en del av pakken vil Brandsons Virgin Group skyte inn 200 millioner pund, mens hedgefondet Davidson Kempner låner selskapet 170 millioner pund.

I tillegg skal de største aksjonærene, Virgin Group og Delta Air Lines, være klar til å utsette 400 millioner pund i gebyrer, utover «hundrevis av millioner pund» som blir sikret i form av utsettelser og forskudd fra betalingsselskaper og leasingselskaper, skriver Sky.

– Dette var gode nyheter, jeg hadde liten tro på at Virgin Atlantic ville klare å få på plass en finansieringspakke, forteller flyanalytiker Hans Jørgen Elnæs til E24.

– Hovedeier Richard Branson gir sjelden opp, og Virgin Atlantic har en spesiell stilling for ham. Derfor har Branson jaget etter en løsning for Virgin Atlantic, som blant annet kostet ham Virgin Australia.

Må fortsatt kutte over 3000 stillinger

Administrerende direktør Shai Weiss har også tegnet opp en sparingsplan som skal hjelpe til med å generere 200 millioner pund, forteller Sky News.

Selskapet kutter også 3.150 stillinger, nesten en tredel av de ansatte, og stopper fly fra Londons Gatwick flyplass, mens de konsentrerer seg om fremtidige britiske flyvninger fra Heathrow og Manchester.

Virgin Atlantic kutter også størrelsen på sin flåte og trekker tilbake eldre fly inkludert Boeing 747.

– Om Virgin Atlantic vil klare seg er jeg ikke sikker på, selskapet er stor på trafikk mellom UK og USA. Der vil etterspørselen styres av Covid-19 utviklingen i USA og hvilke reiseråd som gjelder, forteller Elnæs.

– Det amerikanske markedet er også sårbart for usikkerhet med tanke på reiser til eksempelvis Europa, og blir amerikanerne hjemme over tid vil Virgin Atlantic få det tøft, avslutter flyanalytikern.

Det er ventet en kunngjøring av krisepakken tirsdag ettermiddag

Les også:

Les også

Richard Branson stiller karibisk øy som sikkerhet for å redde flyselskap

Les også

FT: Storbritannia legger plan for å redde «strategisk viktige selskaper»

Publisert: