Finans Norge: Rekordhøye reiseerstatninger

Forsikringsselskapene har rapportert inn 162.000 reiseforsikringssaker og erstatninger på rundt 1,3 milliarder kroner i årets første kvartal.

Kommunikasjonssjef Stine Neverdal i Finans Norge.
Publisert: Publisert:

Reiseerstatningene har økt kraftig etter coronautbruddet, skriver Finans Norge i en pressemelding og viser til tall rapportert inn fra forsikringsselskapene for første kvartal.

– Mange har kontaktet forsikringsselskapene for å få erstatning for avlyste og avbrutte reiser. Dobbelt så høye tall, på både antall og erstatninger, er registrert sammenlignet med samme periode i fjor, skriver kommunikasjonssjef Stine Neverdal i Finans Norge i meldingen.

Den kraftige økningen i erstatninger er knyttet til avbestillinger i mars, og nesten halvparten av reisesakene hittil i år gjelder avbestillinger.

De norske charterselskapene Ving, Tui og Apollo innstiller alle reiser til og med 20. august, ble det klart tirsdag. Utenriksdepartementet fraråder fortsatt reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land, og rådene gjelder frem til 20. august.

Utenriksdepartementet vil innen 15. juni vurdere om unntak fra reiserådet kan gjøres for reiser til de nordiske landene.

– De som ikke får reist på planlagte ferier og turer til utlandet fremover på grunn av koronasituasjonen, bør først kontakte flyselskap, hotell eller reiseselskap for å avklare hva de får refundert der. Kundene kan deretter kontakte forsikringsselskapet sitt om erstatninger og utlegg, sier Neverdal i Finans Norge.

Les også

Norske charterselskaper innstiller alle reiser til og med 20. august

Publisert:

Her kan du lese mer om