Boligprisene

Obos-prisene steg kraftig: Aldri solgt flere boliger

Obos har aldri før solgt like mange nye boliger i en julimåned som i år. Samtidig melder konsernet om en markant høyere prisoppgang på brukte boliger enn normalt.

Evelyn Therese Berg Hansen / E24
 • Ine Brunborg
Publisert:

– Vi har passert 213 salg av nye boliger i juli i Norge, noe som er ny salgsrekord i Obos i juli måned. Dette er helt uvanlig, og vi må tilbake til juli 2016 for å se noe i nærheten. Da solgte konsernet 160 nye boliger, sier konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj i Obos i en pressemelding.

Samtidig har også markedet for brukte Obos-boliger tatt seg kraftig opp de siste fire månedene. I juli alene gikk Obos-prisene opp med 2,8 prosent på landsbasis, og 2,4 prosent i Oslo.

Les også

Brennhett sommermarked for små leiligheter: Sturla utsatte boligsalget for å treffe studentmarkedet

– Markant høyere enn normalt

Vanligvis er det lav aktivitet i boligmarkedet i juli, opplyser Obos, som viser til at juli-prisene i Oslo i snitt har falt med 0,1 prosent i perioden mellom 2004 og 2019.

– Prisoppgangen i Oslo i juli er markant høyere enn normalt, men samtidig omsettes det færre boliger i juli enn i andre måneder, slik at statistikken må tolkes med varsomhet, sier sjeføkonom Sissel Monsvold i Obos i meldingen.

– Rentekutt, økt fleksibilitetskvote i boliglånsforskriften og mer optimisme hos husholdningene har bidratt til at boligmarkedet har utviklet seg sterkere enn vi først fryktet da koronautbruddet satte inn og Norge stengte ned. I tillegg har et lavt tilbud bidratt til å presse prisene opp, sier sjeføkonomen.

Les også

Nyboliger rives vekk: Rekordmåned for Bjørvika-prosjekt

– Merkbart større trykk

Obos opplyser at aktiviteten har vært rundt 30 prosent høyere i juli i år enn i fjor. Sammenlignet med gjennomsnittlig antall omsetninger i juli de siste fire årene har det blitt solgt 45 prosent flere boliger i juli i år. Det ble omsatt 308 brukte boliger i Oslo mot 235 i juli i fjor.

Kvadratmeterprisen for OBOS-boliger i hovedstadsområdet er nå 67.718 kroner. Her koster nå en bruktbolig 6,5 prosent mer enn i juli i fjor. Kvadratmeterprisen på landsbasis er 59.277 kroner. Det er 6,3 prosent høyere enn på samme tid i fjor, ifølge Obos.

– Det har vært merkbart større trykk i juli enn normalt. Vi økte oppdragsmengden i juli med drøyt 25 prosent sammenlignet med juli i fjor. De første signalene på august får vi denne uken. Vi blir ikke overrasket om den gode trenden fortsetter ut fra oppmøtet på visningene, sier Hans Anders Skjølberg, som er daglig leder av Obos eiendomsmeglere.

Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Boligprisene
 2. Boligpriser
 3. Obos
 4. Eiendom
 5. Daniel Kjørberg Siraj

Flere artikler

 1. Obos-prisene opp 0,4 prosent i Oslo i juni

 2. Obos-prisene stiger videre i Oslo, faller på landsbasis

 3. Obos: Boligprisoppgang og fortsatt rekordomsetning i august

 4. Obos-prisene i Oslo steg 5,9 prosent i februar

 5. Prisveksten for brukte boliger fortsetter