Nokas sluker konkurrent - blir landets største sikkherhets-selskap

Nokas tar over omstridte G4S, og får 3,5 milliarder i samlet omsetning.

TAR OVER: Nokas-topp Heine Wang er også kjent som NHO-president.

Publisert:

Nokas melder torsdag at de kjøper den norske delen av det omstridte engelskeide G4S.

Dermed vil Nokas heretter ha 5.000 ansatte og en omsetning på 3,5 milliarder kroner. Til sammenligning har Securitas 2,2 milliarder kroner i omsetning 2012 og 6.000 vektere i landet.

Nokas vil fortsatt ha sitt hovedkontor i Tønsberg, samt kompetanse- og forretningssentre i Oslo.

- Markedet for sikkerhetsløsninger er i stadig endring. Teknologiske fremskritt, trusselbildet vi lever i og endrede kundepreferanser fungerer som drivkrefter i markedet. Sammenslåingen av selskapene gir oss en solid plattform for en videre geografisk vekst i Norden, sier konsernsjef Heine Wang i en melding.

Vidar Berg som i dag har ledet G4S i Norge går inn i konsernledelsen i Nokas med ansvar for Vakt og Flyplass i Norge og i Norden.

G4S selskapene i Norge er eid av engelske G4S plc som er notert på børsen i London og i København.

Nokas ble etablert i 1987 og har vært i kontinuerlig vekst siden oppstarten. Fritt Ord, DNB og Jul Holding er de største aksjonærene ved siden av management.

Universitetet i Oslo har forsøkt å utestenge G4S om en sikkerhetskontrakt, fordi selskapet leverer vektertjenester for Israel i Palestinas Vestbredden. Utestengelsen ble klaget og opphevet for en uke siden da klagenemda menter UIO ikke har lov til å stenge G4S ute.

LES MER:

Her kan du lese mer om