Veganburger-selskap med kjendiser på laget styrer mot milliardnotering

Med kjente eiere som Leonardo DiCaprio og Bill Gates på laget styrer Beyond Meat mot børsnotering som verdsetter selskapet til over 10 milliarder kroner.

Foto: Stuart Ramson AP
Publisert:

Det California-baserte Beyond Meat Inc. er på vei mot børsnotering i USA, med en rekke kjente navn innen mat og teknologi på eiersiden, skriver Bloomberg.

Selskapet er en leverandør av plantebaserte kjøtterstatninger. Mest kjent er Beyond Burger som skal smake og se ut som den mer tradisjonelle varianten.

Blant de mer kjente eierne i selskapet er Microsoft-grunnlegger Bill Gates og skuespiller Leonardo DiCaprio, men også Don Thompson, tidligere sjef i McDonald’s, har investert i Beyond Meat.

Foto: © Toby Melville / Reuters Reuters

«Beyond Burger» har også gjort sitt inntog i Norge. Blant annet innførte burgerrestauranten Munchies varianten i februar.

I dokumentene som er publisert før børsnoteringen går det fem at selskapet vil selge 8,75 millioner aksjer for mellom 19 og 21 dollar per stykk.

Det vil i å falle innebære en markedsverdi på rundt 1,2 milliarder dollar, eller 10,2 milliarder kroner.

Regnskapene viser røde tall, men kraftig vekst. I 2018 var underskuddet på 29,9 millioner dollar av inntekter på 87,9 millioner dollar, mot et tap på 30,4 millioner dollar og omsetning på 32,6 millioner dollar året før.

Les også

Tror norsk tareoppdrett kan komme på størrelse med Hardangervidda

Les også

– Vi investerer med en evighetshorisont