Nordmann kåret til Årets gründer i New York

Ernst & Young har kåret Are Traasdahl fra Orkdal til Årets gründer i New York i kategorien for markedsføringsteknologi.

Are Traasdahl er grunnlegger og administrerende direktør i Tapad. Onsdag vant han Ernst & Youngs pris for Årets Entreprenør i New York.

Tapad / Scanpix
  • Karl Wig
Publisert:,

Den USA-bosatte norske gründeren er direktør for teknologiselskapet Tapad.

Selskapet lager blant annet markedsføringsløsninger for nettbrett og smarttelefoner, og er av Forbes kåret til et av USAs mest lovende selskaper.

Mer enn 200 av selskapene på Fortune's 500-liste bruker teknologien Traasdahl har utviklet.

- Jeg er ekstremt beæret av å bli kåret til vinneren i New York-regionen og vil gratulere de andre vinnerne og nominerte for deres prestasjoner, sier Traasdahl i en pressemelding publisert på bransjenettstedet Adotas.

Traasdahl ble utvalgt av et uavhengig dommerutvalg, og utmerkelsen ble annonsert på en gallamiddag i New York tirsdag.

For innovasjon og resultater

Ernst & Youngs årlige gründerpris anerkjenner fremragende bedriftsetablerere som oppnår ekstraordinær suksess på områder som innovasjon, økonomiske resultater og personlig engasjement for selskapet.

Prisen deles ut i flere kategorier, og Traasdahl vant i kategorien for markedsføringsteknologi.

Som New York-vinner går Traasdahl og Tapad nå videre som en av de nominerte til Ernst & Youngs nasjonale kåring, som avholdes i november. Han er nå automatisk også med i konkurransen om å få den prestisjefylte prisen Ernst & Young Entrepreneur of the Year 2014.

Tidligere vinnere inkluderer blant andre Howard Schultz i Starbucks Coffee Company, Pierre Omidyar i eBay, og Reid Hoffman og Jeff Weiner fra LinkedIn.

Utviklet Idol-stemming

– Det har vært beinhard jobbing hele tiden. Man må gjøre noe man har lidenskap for. Hvis man ikke elsker det man gjør, så kommer man til å slutte med det, sa Traasdahl i et intervju med TV2 tidligere i år.

Den norske gründeren har tidligere vært med på å utvikle SMS-avstemmingen til norske Idol, og leverte senere teknologi også til den amerikanske utgaven etter at han bosatte seg i USA.

Tapad har sitt hovedkontor i New York og har avdelinger i Atlanta, Chicago, Dallas Detroit, Los Angeles, Miami og San Fransisco.

Det har ikke lykkes E24 å få tak i Traasdahl sent onsdag kveld.

Flere artikler

  1. Tapad-gründer ferdig i sjefsstolen

  2. «Årets gründer»: Jeg fikk flere tusen «nei» før jeg fikk «ja»

  3. Norsk gründer håver inn på Telenor-deal

  4. Annonsørinnhold

  5. – Kunne vært mulig å bygge opp i Norge

  6. – Slutt å tenke. Gjør det!