Mer trøbbel for Uber: Styremedlem går av etter kvinne-kommentar

I et møte om anklagene mot Uber om seksuell trakassering, kom styremedlem David Bonderman med en nedlatende kommentar om sine kvinnelige kolleger. 

ANGRER: David Bondermans avskjed fra Uber-styret kan føyes til på listen over skandaler som har rammet selskapet denne våren. Det tidligere styremedlemmet angret på uttalelsen og trer nå av.

Foto: Kevork Djansezian Reuters
  • Ida Bing
Publisert:,

Milliardæren og en av grunnleggerne bak TPG Capital, David Bonderman, varslet natt til onsdag norsk tid at trekker seg fra Uber-styret.

Bakgrunnen er en kommentar han kom med under et møte tirsdag, som Uber holdt i forbindelse med anklagene om seksuell trakassering innad i selskapet.

Bonderman stod på scenen med styrekollega Arianna Huffington, og skulle applaudere inn det nye kvinnelige styremedlemmet Wan Ling Martello, skriver MarketWatch.

Huffington uttalte at statistikk viser at hvis én kvinne først kommer inn i styret, er sannsynligheten stor for at flere kvinner følger.

Bonderman svarte med å si «faktisk, så vil det si at det blir mye mer prating fremover».

Unnskyldning, deretter fratredelse

Først kom Bonderman med en offisiell unnskyldning for den nedlatende kommentaren, som han kalte både respektløs og upassende.

Senere kom meldingen om at Bonderman trekker seg fra styret.

– Jeg må følge de samme standardene som vi ber Uber følge. Derfor har jeg bestemt meg for å tre av, med effekt fra i morgen tidlig, sa det tidligere styremedlemmet.

Etter fratredelsen uttalte Huffinton at han «gjorde det rette for Uber på et kritisk tidspunkt».

Les også

Mer bråk i Uber-toppen: Konsernsjefen vurderer permisjon, og forretningsdirektøren kan være på vei ut døren allerede mandag

Alvorlige anklager

Beskyldningen om det dårlige arbeidsmiljøet kom da en tidligere ansatt i februar hevdet at Uber-ledelsen ignorerte flere klager fra henne og andre kvinnelige ansatte om seksuell trakassering og sexisme fra sine ledere.

I en mail til de ansatte i Uber tirsdag skrev toppsjef Travis Kalanick at han tar permisjon fra sin stilling. Kalanick har blant annet blitt beskyldt for å tolerere et arbeidsmiljø der det har forekommet seksuell trakassering.

I februar ble den tidligere statsadvokaten Eric Holder hyret inn av selskapet for å etterforske disse anklagene.

Les også

Uber etterforskes av amerikanske myndigheter

Holder utarbeidet en rapport, som ifølge WSJ inneholder detaljerte anklager fra både nåværende og tidligere ansatte om upassende oppførsel som seksuell trakassering, hevn og mobbing. Denne ble presentert for selskapets ledelse på søndag.

Ifølge Reuters har styret valgt å gå inn for alle anbefalingene fra Holder, og tiltakene ble kommunisert til Ubers ansatte under møtet på tirsdag.

Dermed legges Bondermans avskjed til på listen over flere skandaler som har rammet selskapet.

Les også

Dette er de mest verdifulle amerikanske startup-selskapene

Les også

WSJ: Uber-sjefen tar permisjon fra selskapet

Les også

Konsernsjefen vurderer permisjon, og forretningsdirektøren kan være på vei ut døren

Her kan du lese mer om

  1. Uber

Flere artikler

  1. Konsernsjefen vurderer permisjon, og forretningsdirektøren kan være på vei ut døren

  2. WSJ: Uber-sjefen tar permisjon fra selskapet

  3. Uber-sjefen trekker seg

  4. Annonsørinnhold

  5. Krangler om selvkjørende biler-teknologi:
    Waymo dropper flere krav mot Uber

  6. Han skal lede Uber