Mislykket bankkjøp, pendlerrot og jobbflørt

 • Ina Vedde-Fjærestad
Publisert: Publisert:

Et utvalg av E24s største saker og den beste journalistikken hver fredag.

(Pssst: Du kan også få Overblikk som nyhetsbrev)

Straks helg! Men her kommer først et kjapt overblikk over nyhetsbildet denne uken. En uke som i stor grad har vært preget av et bankoppkjøp som ser ut til å gå vasken og mer bråk rundt Stortingets pendlerleiligheter.

DNB får ikke kjøpe Sbanken

DNBs konsernsjef Kjerstin Braathen.

Etter flere runder med Konkurransetilsynet, er DNBs oppkjøp av Sbanken nå stanset. DNB vurderer nå en mulig klage til Konkurranseklagenemnda på vedtaket. I april ble det kjent at DNB ville kjøpe Sbanken for 11,1 milliarder kroner, men i juni varslet Konkurransetilsynet mulig stans av oppkjøpet. Tilsynet har særlig vært bekymret for mulig redusert konkurranse i markedet for fondssparing. DNB har i flere runder kommet med forslag til tiltak, som har gitt utvidet behandlingstid i tilsynet. Tirsdag kom endelig avslag fra tilsynet, og på kvelden kunne opprørsgruppen som kjemper for å stanse oppkjøpet, feire.

Stortingspresidenten går av

Avtroppende stortingspresident Eva Kristin Hansen.

Politiet har vedtatt å åpne etterforskning av stortingspolitikere og pendlerleiligheter. Tidligere i høst varslet stortingspresident Eva Kristin Hansen at det skal ryddes opp i stortingspolitikeres ordninger, etter Aftenpostens mange avsløringer om politikernes pendlerboliger. Tirsdag kunne Adresseavisen avsløre at Hansen selv er blant dem som har nytt godt av ordningen. Like etter politiet sendte ut pressemeldingen om etterforskning, opplyste stortingspresident Hansen at hun trekker seg som stortingspresident.

Aftenposten avslørte i september at KrF-leder og barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad ved å oppgi foreldrenes bosted i Evje i Agder som egen hjemmeadresse – sikret seg gratis bolig i hovedstaden i ti år. Regningen gikk til Stortinget. I september ble det kjent at partiets stortingsrepresentant fra Aust-Agder, Tellef Inge Mørland, eide en leilighet i Oslo samtidig som han fikk pendlerbolig via Stortinget.

Godt og blandet

Taylor Swift.
Professor Øyvind Kvalnes og hans sjef Donatella De Paoli ved BI.
 • BI-professor Øyvind Kvalnes mener nordmenn er redde for avvisning og er lettkrenkede. Det gjør at vi risikerer å gå glipp av en viktig ingrediens for økt trivsel og motivasjon på arbeidsplassen, mener han. Kvalnes påpeker imidlertid at man må flørte med forsiktighet, og han mener den ikke behøver å være romantisk. – Flørten kan ligne på det å være alminnelig hyggelig, men flørten er mer direkte og personlig, sier professoren.
Benedicte K. Bakke i DNB.

Helgekos

Når er det egentlig for tidlig å begynne med pynting til jul? Er det lov nå, eller må man vente til 1. desember? Det frister jo veldig med litt ekstra lys ute når det er så mørkt som nå. Anbefaler uansett å bestille billetter til en juleforestilling- eller konsert for å komme i riktig stemning. En klassiker med gåsehud-garanti er Oslo Gospel Choir i Oslo Konserthus, men her er mulighetene mange.

Maria Mena på NRKs julekonsert i Folketeateret for noen år siden.

Uansett hva du velger å bruke fridagene på, ha en nydelig helg!

Hva synes du om Overblikk? Send meg gjerne noen linjer til ina@e24.no.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. DNB
 2. Idar Vollvik
 3. Taylor Swift

Flere artikler

 1. Tror DNB får kjøpe Sbanken til slutt: – Overveiende sannsynlighet for at de kommer i mål

 2. Betalt innhold

  NHH-professor kritisk til Konkurransetilsynets Sbanken-avgjørelse

 3. Bedriftene gjør bare det de er til for

 4. Halvparten av bedriftene som fikk pandemi-støtte gjorde det bedre i 2020 enn året før

 5. Coronastøtten: Bedriftene tok ut mer utbytte i kriseåret enn året før

 6. Utenlandske eiere tok 722 millioner i utbytte etter krisestøtte