SAS vil fly til Ukraina tirsdag: – Samtidig følger vi nøye med

Nederlandske KLM har stanset alle flyninger til Ukraina. SAS vurderer situasjonen fortløpende.

Publisert:

– Vi har en flyvning fra Oslo til Kiev på tirsdag og per nå skal den ha avgang som planlagt 09:30, skriver pressesjef John Eckhoff i SAS i en e-post til E24 søndag kveld.

– Samtidig følger vi nøye med på situasjonen. Hvis det er mulig å fly, ønsker vi å gi dem som ønsker å komme seg ut av Ukraina en mulighet til det. Derfor vil vi ikke kansellere for tidlig. Ved den minste tvil vil vi kunne endre våre avgjørelser om å fly til Ukraina.

Den ukentlige flyvningen fra Oslo er den eneste SAS har til Ukraina, og det er ingen andre flyvninger fra SAS som er direkte berørt av det som skjer der, ifølge Eckhoff.

Ukraina vil holde luftrommet åpent

Ukraina insisterer på å holde luftrommet åpent til tross for vestlige advarsler om en mulig russisk invasjon.

– Luftrommet over Ukraina er fortsatt åpent, og staten jobber for å unngå risiko for flyselskapene, skriver Ukrainas infrastrukturdepartement etter et krisemøte i Kiev søndag.

Det ukrainske flyselskapet Skyup opplyser på sine nettsider at fly i ukrainsk luftrom fra og med mandag ikke vil være forsikret gjennom internasjonale forsikringsselskaper.

KLM stanser flygninger

KLM meldte lørdag at flyselskapet stanser flyvninger til Ukraina. Selskapet hadde lørdag en flyvning som ble kansellert. Det er foreløpig ikke klart når det nederlandske flyselskapet gjenopptar flyvningene til landet.

Tyske Lufthansa vurderer også å stanse flyvningene til landet, ifølge The Guardian.

En rekke land, blant dem Norge, har de siste dagene bedt sine borgere forlate Ukraina på grunn av muligheten for en russisk invasjon.

På fredag sa USAs nasjonale sikkerhetsrådgiver, Jake Sullivan, at amerikanerne tror Russland kan gjennomføre offensive militære handlinger eller prøve å utløse en konflikt i Ukraina så tidlig som neste uke, ifølge Bloomberg.

Publisert: