Verken Color Line eller Fjord Line tar med passasjerer på danskebåtene

Color Line og Fjord Line har stanset passasjertrafikk med ferje mellom Danmark og Norge, men det er gjort unntak for personer som har samfunnskritiske oppgaver.

Color Line mener de nye innstrammingene forbyr vanlig passasjertrafikk med ferje mellom Danmark og Norge, noe også Fjord Line nå gjør.
  • NTB
Publisert:

Mandag innførte danske myndigheter restriksjoner i Nord-Jylland, og Color Line sa samme dag at de stanser passasjertrafikken til Danmark.

Varetransport er unntatt det nye regelverket. Det samme er personer i samfunnskritiske funksjoner. Det finnes også noen unntak for passasjerer som har feriehus i Danmark eller personer som returnerer til Norge, skriver Fædrelandsvennen.

– Vi tolker regelverket slik at det nå ikke er lov å ta med verken dansker eller nordmenn med ferjene våre, sier Helge Otto Mathisen, konserndirektør for kommunikasjon og samfunnskontakt i Color Line, til avisen.

Fjord Line tillot først noen privatpassasjerer. Dette baserte seg på en tolkning som åpnet for transittpassasjerer, altså for dem som ikke har Nord-Jylland som reisemål, men som utelukkende skal benytte området til gjennomfart.

– I går morges fikk vi en ny tolkning, der det tydelig er konkretisert at det ikke er anledning for utenlandske ferger å frakte transittpassasjerer, skriver informasjonsrådgiver Flemming Hofmann Tveitan i en epost torsdag.

Selv om det ikke åpnes for privatpassasjerer, gjelder også her unntaket for personer som er satt til å ivareta samfunnskritiske funksjoner, som politi, forsvar, helsepersonell og beredskapspersonell. Bookingen holdes åpen for disse, opplyser Tveitan.

Oppdatering: I en tidligere versjon av denne saken fra NTB sto det at Fjord Line tillot privatpassasjerer å reise med dem, og at rederiene tolket reglene ulikt. Fjord Line har siden opplyst at de endret praksis fra og med onsdag.

Les også

Color Line stanser passasjertrafikken fra Danmark

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Coronaviruset
  2. Fjord Line
  3. Color Line

Flere artikler

  1. Color Line stanser passasjertrafikken fra Danmark

  2. Ble nektet innreise: Maarud-snacks og arbeidsplasser stod i fare

  3. Regjeringen strammer inn karanteneregler – og innfører sykt-barn-dager

  4. Rederiforbundet: 16 norskeide skip står fast

  5. Color Line permitterer ytterligere 500 ansatte