Veidekke skal bygge for 120 millioner for Øgreid i Hinna Park

«Søstrene Hinna» på Jåttå regnes for å være startskuddet for den neste utbyggingen av Hinna Park. Det er Veidekke som skal bygge for Øgreid Eiendom. Avtalen har en verdi på 120 millioner kroner.

Første byggetrinn av boligprosjektet «Søstrene Hinna» blir seende omtrent slik ut.

 • Kjell-Ivar Gilje Grøndal (Stavanger Aftenblad)
Publisert: Publisert:

I en pressemelding heter det at Veidekke skal bygge det første byggetrinnet som består av 51 boenheter i fire rekkehus og to boligblokker i tillegg til felles parkeringskjeller.

Kontrakten har en verdi på 120 millioner kroner.

Start før sommeren

Boligprosjektet «Søstrene Hinna» består totalt av 18 rekkehus og 124 leiligheter fordelt på tre byggetrinn. Avtalen som nå er inngått med Veidekke gjelder de første 51 boligene på rundt 8000 kvadratmeter, inkludert bodarealer og en tilhørende parkeringskjeller som skal forberedes for videre utbygging og sammenføyning med de neste byggetrinnene.

– Veidekke har lang og god erfaring i å gjennomføre byggingen av boligprosjekter i denne størrelsen. Dette er et flott prosjekt i et spennende utviklingsområde i det som er i ferd med å bli en av Stavangers mest attraktive bydeler. Vi takker Øgreid Eiendom så mye for oppdraget og ser fram til å komme i gang med byggearbeidene etter sommeren, sier Are Westbye, direktør i Veidekke Bygg Syd.

Erlend Aanestad fra Øgreid Eiendom og Frode Friestad fra Veidekke.

Veidekke

Innflytting i 2023

«Søstrene Hinna» regnes for å være startskuddet for videreutviklingen av Hinna Park. Området vil, når det er ferdig utbygd, bestå av rundt 1500 nye boliger og 6000 arbeidsplasser. I sammenheng med utviklingen skal det også opparbeides uterom og parkområder.

– I vårt prosjekt har vi lagt vekt på å utvikle boliger med høy arkitektonisk kvalitet og gode fellesrom med sosiale soner og gjestehybler, det vi kaller boliger etter Øgreid Eiendoms standard. Byggestart er vedtatt og boligkjøperne får her ta del i en trygg og forutsigbar reise fra kjøp til innflytting, sier Erlend Aanestad, daglig leder i Øgreid Eiendom.

Byggestart er planlagt i september, og boligene skal stå klare til innflytting i løpet av 2023.

Veidekke er en av Skandinavias største entreprenører. Selskapet utfører alle typer bygg- og anleggsoppdrag, vedlikeholder veier og produserer asfalt, pukk og grus. Omsetningen for konsernet er på rundt 38 milliarder kroner, og halvparten av de 8100 medarbeiderne eier aksjer i selskapet. Veidekke er notert på Oslo Børs og har siden starten i 1936 alltid gått med overskudd.

Øgreid-konsernet styres av far Knut og sønnen Halvor.

Jon Ingemundsen
Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Byutvikling
 2. Utbygging
 3. Øgreid
 4. Veidekke
 5. Eiendom
 6. Hinna
 7. Jåttå

Flere artikler

 1. Nå rykker Bjørn Rune Gjelsten inn i Stavanger

 2. Betalt innhold

  «Fortsatt våkner jeg og tenker på det vi gikk glipp av her i byen da vi sa nei til Kjell Inge Røkke og Aker»

 3. Betalt innhold

  Tro det eller ei: Dette skal bli framtidens teknologihus

 4. 41 næringseiendommer i Stavanger sentrum står ledige

 5. Betalt innhold

  Boligbygger betalte 120 mill. for to tennisbaner. Spetalen ga 10 mill. for sin