Stordalen og eiendomsinvestorer satser milliardbeløp på ny kjøpesentergigant

Petter Stordalen, Christian Ringnes og Marius Varner er blant dem som går sammen i Aurora Eiendom.

Petter Stordalen er blant dem som går inn i Aurora Eiendom.
Publisert:

Petter A. Stordalen, Lars Løseth, Johan Johannson, Marius Varner og Christian Ringnes er blant dem som investerer nær en milliard kroner til sammen i et nytt kjøpesenterselskap, Aurora Eiendom, ifølge en pressemelding.

– De som tror at fysisk handel tilhører fortiden, tar feil, sier Stordalen i pressemeldingen.

Han sier videre at det skal mer enn netthandel og corona til for «matche kraften» i gode handleopplevelser.

Selskapet har planer om å børsnoteres på Euronext Growth mot slutten av året. Det er allerede tegnet aksjer for 1,37 milliarder kroner hvor en emisjon rettet mot elleve hjørnestensinvestorer, står det i pressemeldingen.

Les også

Stordalen åpner nytt hotell: – Min beste dag siden februar 2020

Stordalen startet sin karriere som leder for kjøpesenteret City-Syd i Trondheim. I 2015 solgte Petter Stordalen, Varner-familien og Johannson-familien kjøpesenterkjeden Sektorgruppen til Citycon.

Det tredje kjøpesenter-comebacket

Med investeringen i Aurora Eiendom gjør Stordalen comeback i kjøpesenterbransjen for tredje gang, ifølge Finansavisen.

Selskapet har inngått intensjonsavtaler om å overta Vinterbro senter i Ås, Amanda storsenter i Haugesund, Nerstranda i Tromsø og Nordbyen i Larvik, ifølge meldingen.

De tre førstnevnte er heleide av Steen og Strøm, mens KLP eier 50 prosent av Nordbyen i Larvik, ifølge en børsmelding fra Steen & Strøm.

Stordalen var i sin tid med på å bygge opp senterkjeden, etter å ha deltatt i oppkjøpet av konkursboet etter det flere hundre år gamle handelshuset i Oslo i 1992. Stein Erik Hagen var den gang styreleder. I 1996 fikk Stordalen sparken etter en konflikt med styret.

Avtaler om sentre verdt 4,8 milliarder

I tillegg opplyser de at de har en annen intensjonsavtale om å kjøpe ett annet kjøpesenter for omtrent 1,8 milliarder kroner. Til sammen har kjøpesentrene en verdi på 4,8 milliarder, ifølge pressemeldingen.

Senere i år skal selskapet hente 623 millioner kroner til i en ny emisjon, til å finansiere kjøp av kjøpesenteret, står det i meldingen.

Les også

Nystartede Alti er nå landets tredje største kjøpesentergruppering

I det nye selskapet blir Lars Ove Løseth administrerende direktør. Han er i dag administrerende direktør i Alti Forvalting, som eies av familien Løseth. Alti ble startet etter at Løseth-familien brøt ut av Olav Thons Amfi-sentre.

Aurora Eiendom kjøper 50 prosent av aksjene i Alti Forvalting, som i dag eies av Løseth og Sørbøe, ifølge pressemeldingen.

Publisert:

Her kan du lese mer om