Kryptotoppene jubler etter El Salvadors bitcoin-grep

El Salvador blir det første landet i verden som gjør bitcoin til lovlig betalingsmiddel.

El Salvadors president Nayib Bukele vil gjøre bitcoin til lovlig betalingsmiddel i landet.
  • NTB-DPA
Publisert:

El Salvadors president Nayib Bukele kunngjorde lørdag at han i neste uke sender et lovforslag til nasjonalforsamlingen om å gjøre bitcoin til betalingsmiddel.

Han kom med kunngjøringen i en forhåndsinnspilt tale til en bitcoin-konferanse i Miami lørdag.

Bukele sier at vedtaket vil skape jobber og hjelpe mange fattige salvadoranere som i dag lever utenfor den formelle økonomien.

70 prosent av den arbeidsføre befolkningen i El Salvador har ikke bankkonto, og Den internasjonale arbeidsorganisasjonen ILO mener at seks av ti salvadoranere har sitt levebrød i den uformelle sektoren.

Les også

E24 besøkte nylig Miami - byen som vil bli verdens kryptohovedstad

BITCOIN-PRESIDENT: El Salvadors president Nayib Bukele ble i natt historisk da han annonserte planer om å gjøre bitcoin til lovlig betalingsmiddel.

Har samlet bitcoin-ledere

Det er fremdeles mange ukjente detaljer knyttet til El Salvadors bitcoin-initiativ, men representanter for det Mellom-Amerikanske landet forteller til CNBC at man har samlet ledere i ulike bitcoin-selskaper som skal hjelpe å bygge et nytt finansielt økosystem med kryptovalutaen.

El Salvadors presidents parti kontrollerer den lovgivende forsamlingen i landet, og det skal dermed være svært sannsynlig at bitcoin-reguleringene blir virkelighet.

Et av de prominente selskapene som skal bistå El Salvador er Blockstream, som utvikler produkter for lagring og overføring av bitcoin.

– Det var bare et spørsmål om tid før det første landet gjorde bitcoin til et lovlig betalingsmiddel, sier Blockstream-topp og kryptograf Adam Back på Twitter.

Nyheten ga ikke bitcoin noe nevneverdig vind i seilene i markedene da kryptovalutaen er ned 4,72 prosent det siste døgnet, ifølge Coinmarketcap.

Kryptotoppene jubler

Twitter og sosiale medier flommer over av omtale av El Salvadors bitcoin-grep, flere av dem fra investorer og kryptotopper.

Kryptoinvestor og milliardær Tyler Winklevoss som er en av grunnleggerne kryptobørsen Gemini, og som var tilstede på konferansen hvor nyheten ble kjent, lovpriser nyheten på Twitter.

Det samme gjør en av USAs mest kjente teknologiinvestorer, Tim Draper, som de siste årene har sentrert mange av sine investeringer i kryptouniverset.

– Investorer og gründere vil være på det neste flyet til El Salvador, skriver Draper på Twitter.

Også grunnleggeren av en av verdens største kryptobørser, Binance, har fått med seg nyhetene.

Publisert:
Gå til e24.no