Ba om 125 millioner - nå er boligen tatt av markedet

Boligen var Norges dyreste på det åpne markedet før den ble trukket fra Finn.no. Nå jobber eiendomsmegleren med en ambassade som er interessert i boligen.

ARVET: Det er advokat Mona Høiness som selger boligen hun arvet.
Publisert: Publisert:

Boligen til advokat Mona Høiness på Frogner i Oslo ble lagt ut for salg for 125 millioner i september i fjor. Nå er den trukket fra det åpne markedet.

– Jeg har tatt annonsen av Finn og det er ikke noe dramatikk i det, sier eiendomsmegler Roy Blixt i Sem & Johnsen til E24, men vil ikke si noe mer utover det.

Det var Dagbladet/ Børsen som først omtalte saken.

Boligen var Norges dyreste på det åpne markedet før den ble fjernet. På spørsmål om de har vurdert å sette ned prisen svarer Blixt til Børsen at de må ha «riktig pris og riktig interessent».

– Med tanke på interessen, ville det vært pussig å sette ned prisen, sier Blixt til Børsen.

Les også

Kjendisadvokat Mona Høiness selger luksuseiendom på Frogner

Ambassade er interessert

Da E24 skrev om boligen i september sa eiendomsmegler Tom E. Johnsen at boligen kunne være aktuell for ambassader fordi det var mulighet for å bruke eiendommen både til kontorer og bolig.

Og nå jobber Blixt med en ambassade som er interessert i boligen, sier han til Børsen. Derfor er det ingen grunn til at boligen skal ligge ute for salg nå, mener han.

– Jeg har hele tiden ment at en ambassade vil være helt riktig kjøper for dette, men slike prosesser tar ofte lang tid, sier eiendomsmegleren til avisen, men utelukker ikke at de kan legge ut boligen igjen hvis ambassaden trekker seg, sier Blixt.

E24 har vært i kontakt med Mona Høiness som henviser til megler.

Les også

«Ville tilstander» i Oslo: Boligselgere sier nei til 500.000 ekstra

Arvestrid

Høiness arvet boligen for under ti år siden, opplyste Johnsen til E24 i september. Han trodde da at grunnen til at advokaten selger er fordi de bare var to som bodde i huset, og ikke hadde bruk for en så stor bolig.

– Jeg skal flytte. Utover det har jeg ingen kommentar, skrev Høiness i en SMS til E24 i september.

Høiness ble tildelt eiendommen i testamentet til Per og Synnøve Urdahl som eneste arving. Høiness skal ha hatt et nært forhold til ekteparet. Synnøve Urdahl døde i 2011, og etterlot seg ikke noen barn.

Åtte nevøer og nieser til paret fikk ikke noe arv av sin onkel og tante, og tok saken til retten. De mente Synnøve Urdahl var påvirket av Høiness da hun skrev testamentet. Høiness vant saken i 2014 og fikk arve villaen.

Les også

Flytter fra Oslo til Fredrikstad: Ga nesten to millioner kroner over prisantydning

Publisert: