Anniken Hauglie blir NHO-topp

Tidligere arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie blir nestkommanderende i Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO).

NHO-OPPRYKK: Anniken Hauglie forlot politikken i januar i fjor. Nå rykker hun inn på toppen i NHO.
Publisert:

På et allmøte på hovedkontoret til arbeidsgivergiganten NHO på Majorstua i Oslo ble det i ettermiddag kjent at Anniken Hauglie (48) blir ny viseadministrerende direktør i organisasjonen.

Hun blir NHO-sjef Ole Erik Almlids stedfortreder og skal ha politikk som spesielt ansvarområde.

– Veldig glad

Hauglie var sentral Høyre-statsråd i Erna Solbergs regjering, som arbeids- og sosialminister fra 2015 til 2020, da hun ble toppsjef i Norsk Olje og Gass, en av NHOs største og mektigste foreninger.

– Jeg er veldig glad for at Anniken har takket ja til å ta denne jobben. Hun er svært dyktig og kompetent, og har lang erfaring fra politikken – både som statsråd og i Oslo kommune. I tillegg kjenner hun NHO-fellesskapet fra innsiden, sier NHO-sjef Ole Erik Almlid i en uttalelse.

SKRYTER AV HENNE: NHO-sjef Ole Erik Almlid henter inn Anniken Hauglie som sin nestkommanderende.

Han legger til:

– Hun har alle forutsetninger for å bli en viseadministrerende direktør som setter spor etter seg.

Hauglie avsluttet sin statsrådkarriere midt i en turbulent tid; i oppryddingen etter NAV-skandalen.

Hun gikk av 24. januar i fjor. 31. mars 2020 ble det kjent at Hauglie overtar som direktør Norsk Olje og Gass i etter Karl-Eirik Schjøtt Pedersen.

Hun ble ilagt en karantene på seks måneder av karantenenemda som gjorde at hun først tiltrådte jobben der 24. juli 2020.

– Bytter posisjon på banen

Hauglie bruker et fotballbilde for å forklare den relativt raske overgangen fra NHO-foreningen Norsk Olje og Gass til NHOs hovedorganisasjon.

– Jeg tar med meg viktig kunnskap og perspektiver fra olje og gassnæringen til kjernen av NHOs virksomhet fremover, nemlig sikre verdiskaping, arbeidsplasser og omstilling. Slik sett slutter jeg ikke på laget, men bytter posisjon på banen, sier Anniken Hauglie i sin første kommentar.

Før hun var arbeids- og sosialminister var hun Høyre-byråd i Oslo for henholdsvis kunnskap og utdanning og helse og sosiale tjenester.

Hun er utdannet cand.polit fra Universitetet i Oslo, med hovedfag i sosiologi.

NHO er landets største arbeidsgiverforening - og er motparten til LO, blant annet i lønnsoppgjørene.

Publisert:
Gå til e24.no