Lyns Ullevål-fremtid bestemmes onsdag

Lyn Fotballklubb jobber tirsdag kveld med et tilbud til Ullevaal stadion AS om betaling av leie for spill på nasjonalarenaen.

VENDEPUNKTET: Det har vært lite å juble for på Lyn-kampene i år. Informasjonssjef Joachim Westher Andersen håper vendepunktet kommer ikveld.

Eeg, Jon
  • Aleksander Nordahl
Publisert:

Fotballklubben Lyn sliter med økonomiske problemer, og har ikke betalt penger for spill på nasjonalarenaen denne sesongen. Det har gjort at Ullevål Stadion AS har bedt om en løsning fra Lyn innen 1.juli, eller så blir fotballklubben kastet ut.

Sent tirsdag kveld jobbes det fremdeles med en løsning hos Lyn.

- Jeg sitter på kontoret nå, sier klubbdirektør Erik Langerud i Lyn til E24 tirsdag kveld.

Langerud vil ikke ut med hvilke løsninger de har skissert.

- Venter ikke en konvolutt med penger

Administrerende Direktør i Ullevål Stadion AS, Jack Hemmestad forventer at Lyn kommer med en løsning innen fristens utløp.

- Vi venter at det kommer noe fra Lyn i kveld, og vi regner med å få behandlet det i løpet av morgendagen, sier Hemmestad til E24.

Noen kjapp løsning forventer han derimot ikke.

- Vi venter ikke at det kommer en konvolutt med penger fra Lyn, sier Hemmestad.

Norsk fotball i krise

Flere klubber i den norske eliteserien sliter med økonomien, deriblant Stabæk hvor spillere og ledelse godtok et lønnskutt. Men krisen gjelder ikke bare klubbene øverst i systemet.

Andredivisjonsklubben Ullensaker/Kisa har nå sagt opp samtlige kontrakter med sine spillere og kutter lønningene med 50 prosent.

Tidligere har klubber som Randaberg og Ulf/Sandnes kommet ut for et økonomisk uføre. Den økonomiske krisen i norsk fotball har definitivt nådd divisjonene under toppen.

- Det er det samme som gjelder her som i toppen. Sponsormarkedet har tørket inn og kostnadene har vært for høye, sier fotballprofessor Arild Hervik ved Høgskolen i Molde til E24.

Les sakene:

  • Nå blir småklubbene rammet av krisen
  • Stabæks rike onkel trekker seg

Til forsiden

Publisert:

Flere artikler

  1. - Liverpool-kampen er med å redde oss

  2. - Økonomisk uro gjør Tippeligaen yngre

  3. - Det lønner seg å ha en bank som sponsor

  4. Annonsørinnhold

  5. Slutt mellom Carlsberg og Liverpool

  6. Real-stjernene tjener tre ganger mer enn Atletico-spillerne