WMIs ADVOKATER: WMI mener Lotteritilsynet tok feil

Lotteritilsynet kaller WMI for pyramide-spill. Dette er selskapet uenig i.

FRA KULL TIL GULL: Hjemmesiden til "Wealthmasters International" lokker med "Nostradamus of Finance". Om Kip Herriages spådommer vil bli like mye omtalt vil tiden vise.

  • Sverre Rørvik Nilsen
Publisert:

Det amerikanske selskapet "Wealth Masters International" (WMI) har i løpet av de siste to årene vervet i overkant av 1100 medlemmer i Norge. Nå varsler Lotteritilsynet at de vil konkludere med at selskapet må legge ned i Norge.

WMI har vært inne til vurdering hos Lotteritilsynet ved to anledninger. Først ble selskapet omtalt som "pyramide-lignende", og tirsdag denne uken kom et varsel om at Lotteritilsynet kommer til å konkludere med, etter neste to måneder med vurdering, at WMI bryter Lotterilovens paragraf 16.

- Det er fremsendt et varsel og et forslag til vedtak. WMI mener forslaget til vedtak ikke er rettmessig da det bygger på feil faktum og feil lovanvendelse. Intet er endelig avgjort – det løper nå en tilsvarsfrist på 3 uker som WMI nødvendigvis vil måtte benytte seg av, skriver advokat Hans Petter Hellerøy hos advokatfirmaet Hellerøy & Co i en e-post til E24.

Les hele rapporten fra Lotteritilsynet

Slo ned på fire punkter

Lotteritilsynets rapport knallhard mot WMI.

"Herunder vil det være forbudt å opprette, drive, delta i eller utbre pyramidespill eller lignende system", skrev tilsynet i rapporten datert 21. desember.

I forbindelse med Lotteritilsynets undersøkelsen måtte WMI svare på ni spørsmål fra tilsynet. Ut fra disse spørsmålene ble det satt opp fire kriterier for hva som definerer et pyramidespill.

Lotteritilsynet mener at WMI er et pyramidespill på alle fire kriteriene:

  1. Inntektene i WMI stammer i størst grad stammer fra verving av medlemmer, ikke salg av produkter
  2. Man må yte vederlag for å oppnå inntekter i WMI
  3. Det koster å være medlem av WMI og produktene virker klart overpriset
  4. WMI har et pyramidelignende omsetningssystem

- WMI har intet grunnlag for å vurdere den interne saksbehandlingsprosess i Lotteritilsynet. WMI vet kun hva man selv trenger av tid for å behandle saken forsvarlig, skriver advokat Hellerøy til E24.

Alt om WMI-saken:

Flere saker på E24

Publisert:

Flere artikler

  1. Pyramidespill må legge ned i Norge

  2. Medlem solgte bilen, investerte i pyramide

  3. OneCoins norske advokat avviser pyramide-beskyldninger

  4. Anmeldt av staten for å være pyramideselskap - nå henlegges saken

  5. Staten frifunnet i pyramide-søksmål