Årsresultatet snudde i minus for Oslo Sportslager

Fjoråret endte i et lite underskudd for sportsbutikken, etter å ha levert millionresultat året før, viser årsregnskapet. 

SPORTSUTSTYR: Oslo Sportslager har lokalene sine i Torggata i Oslo. Butikken ble grunnlagt i 1930, og eies idag av Rolfsen-familien.

Foto: Tore Meek NTB scanpix
Publisert:

Oslo Sportslager er omtrent som en instutisjon å regne i hovedstaden.

Den tradisjonsrike sportsbutikken hadde 217 millioner kroner i salgsinntekter i fjor. Det er litt over to millioner mindre siden fjoråret, da posten viste 219 millioner.

Det fremkommer i selskapets regnskap, innhentet fra Brønnøysundregistrene.

Kostnadene økte imidlertid for butikken, noe som fikk årsresultatet til å gå i minus. Den viste negative 378.907 kroner for 2017.

Til sammenlikning endte resultatet i 2016 på over 7 millioner kroner.

Les også

Endte med millionnedgang i inntektene for Thomas Alsgaard

De samlede kostnadene økte med rundt åtte millioner kroner fra året før. Selskapet reduserte imidlertid lønnskostnadene for butikkens 97 årsverk, som gikk ned fra 58 til 53 millioner kroner.

Egenkapitalen ble redusert kraftig fra 2016 til 2017. Posten endte på 45,9 millioner, noe som er en nedgang fra 60,6 millioner fra året før.

Selskapet besluttet å gi ut totalt fire millioner kroner i utbytte til eierne av butikken. Folioserver, som igjen er eid av Dag Øivind Rolfsen og hans familie, får mest av pengene. Ifølge regnskapet sitter han med 85 prosent av aksjene i selskapet.