Per Sandberg har opprettet selskapet «Per Sandberg»

Per Sandberg har opprettet enkeltpersonforetak, som skal ta oppdrag for kjærestens selskap.

Foto: Lise Åserud NTB scanpix
Publisert:

Tidligere fiskeriminister Per Sandberg har sendt inn et nytt skjema til Karantenenemnda der han informerer om at han har opprettet enkeltpersonforetaket «Per Sandberg», skriver Dagens Næringsliv.

I skjemaet opplyses det om at Sandberg skal ta oppdrag for kjæresten Bahareh Letnes, som siden januar har hatt et selskap som i Brønnøysundregistrene er oppført at driver med produksjon, utvikling, kjøp og salg av fisk.

Sandbergs selskap skal ifølge oppføringen i Brønnøysundregistrene drive med konsulentvirksomhet, samt bistå med salg og markedsføring for norsk sjømatnæring og teknologi knyttet til sjømatproduksjon.

«Samboer driver eget selskap, det åpner for at man blir deleier og annen type selskapsform vurderes. For begge selskap. jeg skal pr. i dag ikke jobbe i selskapet, men ta oppdrag», heter det i skjemaet, ifølge DN.

Ifølge oppføringen i Brønnøysundregistrene skal selskapet drive med:

«Konsulentvirksomhet innen markedsføring, kommunikasjon, rådgivning, kurs, foredrag og publikasjoner innen et bredt spekter av næringsinteresser og politikk. Selskapet skal videre bistå med salg og markedsføring, nasjonalt og internasjonalt, herunder norsk sjømatnæring og teknologi knyttet til sjømatproduksjon»

Trakk seg som fiskeriminister

Det var i august Sandberg bekreftet at han trakk seg som fiskeriminister etter den såkalte Iran-saken.

Han trakk seg også som nestleder i Fremskrittspartiet.

Det stormet rundt statsråden etter at han returnerte fra den omstridte ferieturen til Iran med sin nye kjæreste Bahareh Letnes.

Sandberg har erkjent at han brøt regjeringens retningslinjer da han ikke meldte fra om ferien til hverken Fiskeridepartementet eller Statsministerens kontor (SMK) og da han tok med seg jobbtelefonen til Iran, stikk i strid med rådene fra PST.