Politiet rykket ut til søndagsåpen butikk

En søndagsåpen Kiwi-butikk i Stavanger hadde åpnet gitteret til hovedbutikken. Det førte til besøk av en politipatrulje.

BEGRENSET: Det er begrenset hvor mye dagligvarer du skal få tilgang til i søndagsåpne butikker.
Publisert:

Sør-Vest politidistrikt skriver på Twitter at de klokken 12.08 søndag fikk melding om at en søndagsåpen butikk hadde åpnet gitteret til hovedbutikken, slik at kunder kunne forsyne seg med varer derfra.

En politipatrulje dro til stedet og gjorde dem oppmerksom på at det ikke var lov, skriver politiet.

Operasjonsleder Olaug Bjørnsen sier at hun aldri har hørt om denne typen melding før.

– Det ble gitt pålegg om at de må utbedre rutinene, ellers ser det ikke ut til at det blir flere konsekvenser for butikken slik det er nå, sier Bjørnsen til E24.

Hendelsen skjedde i en søndagsåpen Kiwi-butikk i Stavanger-området.

Reglene

Det er strenge regler for hvor store butikkene som er søndagsåpne kan være. Dette har ført til at større butikker i noen tilfeller har egne lokaler som er søndagsåpen, mens den største delen av butikken er stengt.

Det er da kun lov for kunder å kjøpe varene i det lille lokalet.

– Gitteret var ikke åpent for kundene, men det sto en periode på gløtt i forbindelse med varepåfylling. Det var heller ingen kunder inne i hovedbutikken. Vi skal ikke hente varer fra hovedbutikken som ikke finnes i søndagsbutikkens sortiment, men vi har anleding til å fylle på varer som går tom i søndagsbutikken, som var tilfellet i denne saken, sier Kristine Aakvaag Arvin, kommunikasjonssjef i Kiwi i en kommentar til E24.

Hun henviser samtidig til at Kiwi sammen med Virke, Handel og Kontor og de fleste andre dagligvarebutikker har stilt seg bak søndagsplakaten. Plakaten er ment å sikre felles praktisering av loven i søndagsbutikkene.

Anmeldelse

Rema-sjef Ole Robert Reitan anmeldte i 2016 120 søndagsåpne butikker, fordi han mente de hadde ulovlig åpent på søndager. Årsaken var i hovedsak da at han mente de hadde for stort salgsareal.

I dag kan utsalgssteder som i det vesentlige selger kiosk- eller dagligvarer, og som har en samlet salgsflate som ikke overstiger 100 kvadratmeter, holde åpent på søndager.

Saken i Oslo og Sør-Trøndelag ble henlagt av kapasitetsmangel.

Les også

Dagligvarekjedene mener razziaen dreier seg om prisjegerne

Les også

Stor-razzia hos dagligvarekjeder

Les også

Dagligvareeksperter tror ikke Iceland vil lykkes i Norge

Publisert:

Her kan du lese mer om