Rema 1000: Næringsministeren boikotter ikke

Rema 1000 er fornøyd etter et møte med næringsminister Monica Mæland (H), hvor hun forsikrer at hun ikke vil boikotte butikkene.

I MØTE: Rema 1000 traff næringsminister Monica Mæland i departementet torsdag morgen.
Publisert:

– Vi har fått oppklart at næringsministeren ikke ønsker å boikotte Rema 1000, sier kommunikasjonsdirektør Mette Fossum Beyer i Rema 1000 etter møtet i næringsdepartementet torsdag.

Kategoridirektør Lars Kristian Lindberg og kommunikasjonsdirektør Beyer møtte Mæland (H) til et oppvaskmøte etter at næringsministeren tidligere i uka anbefalte folk å bytte butikk dersom de er misfornøyde med Rema 1000 nye varetilbud.

Fikk forsikringer

Rema reagerte sterkt på at en statsråd «nærmest sier at folk må bytte butikk», og understreket at dette fra Remas side dreier seg om å gjøre konkurransesituasjonen annerledes.

Beyer sier de har fått forsikringer om at Mæland ikke ønsket å oppfordre til boikott av Rema. Han mener at Mæland og flere medier har gått ut med feilaktig informasjon, nemlig at Rema skulle slutte med Lerum og Mac-øl.

– Vi og mediene har også oppfattet det slik at Mæland har oppfordret forbrukere til å bytte butikk. Det reagerte vi ganske kraftig på, sier hun.

Føler seg misforstått

Beyer sier at hun i møtet opplevde at Mæland nå har forstått situasjonen og at hun korrigerer sine uttalelser.

– Vi har en krevende situasjon for Rema, og vi føler oss misforstått. Vi ønsker faktisk mer konkurranse og det har vi forklart ministeren. Vi begrenser volumet noe, men det gjør vi for å få plass til andre og lokale leverandører, sier Beyer, som også tar noe selvkritikk på at Rema 1000 ikke har vært flinke nok til å kommunisere dette.

Les også

Olden ut av Rema

Les også

– Veldig spesielt

Les også

Mæland om Rema-saken: – Bytt butikk dersom du er misfornøyd

Publisert: