Rotete dag og kveld for Norwegian

Etter en dag med juling på Børsen some følge av et dårlig kvartal, får Norwegian et spark i magen også torsdag kveld. Åtte flyvinger mangler piloter.

TUNG DAG: Torsdag kveld kom det frem at Norwegian måtte kansellere ni flyginger på grunn av pilotmangel. Det etter en allerede tung dag.

Foto: TT News Agency Reuters
 • Christian Gran Svenningsen
Publisert:,

I kjølvannet av sommerens tidligere problemer og dagens skuffende kvartalsrapport, kommer nyheten om åtte nye kanselleringer torsdag kveld for Norwegian.

Dette er flyginger til og fra den greske øya Kos, Bergen, Harstad, Ålesund og Reykjavik. Årsaken til kanselleringene er pilotmangel skriver TV2.

Det ble først meldt om ni kansellerte flyvninger. Rundt 22.40 torsdag forteller kommunikasjonsrådgiver i Norwegian, Fatima Elkadi, at tallet er redusert til åtte.

– Vi har klart å redusere antall kansellerte flyginger, ettersom vi klarte å redde Reykjavik-ruten, sier hun til E24.

Fredag formiddag opplyser Elkadi at de har funnet en løsning også til flyvningen til Kos.

Pilotmangel

Grunnen til at de ni flygingene skal være mangel på piloter, noe som ikke er et nytt problem for selskapet. Dette var også grunnen til sommerens tidligere problemer.

Informasjonen om mangel på piloter kom kun seks timer før et av flyenes planlagte avgang til ferieøya Kos i Hellas.

– Vi forsøker alltid å bemanne så godt vi kan, men ettersom det er høysesong så er vi ekstra sårbare når uregelmessigheter oppstår. Det er ingen flyselskap som kan garantere at man har nok mannskap, da bransjen baserer seg på salg av fridager. Salg av fridager er en frivillig ordning, skriver kommunikasjonsrådgiver i Norwegian, Fatima Elkadi til TV2.

Finner alternative ruter

Norwegian jobber med å ordne annen transport for de berørte passasjerene.

– Vi håper selvfølgelig at vi kan fly alle passasjerene dit de skal. Vi jobber nå med å finne alternative ruter, sier Fatima Elkadi til E24.

Les også

Tillitsvalgte var bekymret for sommertrøbbel allerede i fjor

Til TV2 opplyser Norwegian at de har opprettet en hotline for passasjerer som ikke kommer seg dit de skal som følge av kanselleringene. Der kan de ringe og få hjelp, og der det er mulig vil Norwegian kjøpe flybilletter hos andre flyselskap.

Juling på Børsen

Norwegian-aksjen falt tungt torsdag etter at selskapet leverte det analytikere kaller en skuffende, svak og rotete kvartalsrapport.

Norwegian-aksjen endte dagen ned 14,8 prosent. Aksjen falt 8,47 prosent allerede ved børsåpning, og fortsatte nedturen utover dagen.

Resultatet for andre kvartal viste en vekst i omsetningen fra 6,63 til 7,77 milliarder kroner i andre kvartal og et brutto driftsresultat (EBITDA) som nesten forsvant, etter å ha falt fra 1,32 milliarder til 58,5 millioner kroner, målt mot samme periode i fjor.

Les også

– Det verste som kan ramme et flyselskap

Les også

Norwegian: – Et grunnleggende problem med for få piloter

Les også

DN: Norwegian tilbød pilotene firedobbel lønn for å jobbe i ferien

Her kan du lese mer om

 1. Norwegian
 2. Sommer
 3. Luftfart
 4. Bjørn Kjos

Flere artikler

 1. Norwegian hadde færrest innstillinger i juni

 2. Over 30 avganger innstilt i helgen: – I år er det tydeligvis SAS sin tur

 3. Disse tjener penger når flyene er forsinket

 4. Annonsørinnhold

 5. Ryanair avlyser flyginger – 400.000 passasjerer kan rammes

 6. Dette har du krav på ved flykanselleringer