Statoil best på klimastrategi

Statoils klimastrategi kommer best ut i en analyse fra en gruppe av verdens største investorer.

BEST UT: Her fra Statoils hovedkontor på Forus utenfor Stavanger.

Foto: Kent Skibstad NTB scanpix
Publisert:

Organisasjonen Carbon Disclosure Project (CDP) har analysert klimastrategien til verdens største olje- og gasselskaper. Statoil er rangert på topp i undersøkelsen, fulgt av italienske Eni og franske Total, skriver Dagens Næringsliv.

Viktig konkurransefortrinn

Les også

Statoil-sjefen: Lofoten-utbygging er bra for klimaet

CDP har 827 av verdens største institusjonelle investorer i ryggen. Samlet forvalter de mer enn 100.000 milliarder dollar.

– Vi har hatt et grundig og langvarig arbeid i hele organisasjonen med å redusere klimautslipp. For oss er dette et viktig konkurransefortrinn på vei mot lavutslippssamfunnet, sier bærekraftsdirektør Bjørn Otto Sverdrup i Statoil blant annet.

Det er første gang CDP gjennomfører en undersøkelse av olje- og gassindustrien og hvordan selskapene er i stand til å møte klimatrusselen. Selskapene blir målt på en rekke områder som strategi, miks av produksjon og utslipp i dag.

Store utslipp

Les også

Oljebransjen ber staten spleise på klimakutt-plan

Undersøkelsen viser at olje- og gassindustrien og bruken av produktene utgjør rundt halvparten av de globale CO2-utslippene. De fem beste selskapene i rangeringen er alle europeiske.

I fjor nådde Statoil sitt mål om å kutte utslippene med 800.000 tonn, og skjerpet ambisjonene ytterligere. Selskapet har blant annet lovet å stanse bruken av såkalt fakling i produksjonen, en teknikk som omtales som miljøversting.

Les også

Helge Lund blir rådgiver i amerikansk investeringsselskap

Les også

Solheim vil gjøre klimavennlighet til et konkurransefortrinn

Les også

Statoil ber rederier foreslå lavere pris på inngåtte avtaler

Her kan du lese mer om